En Dani Sol coedita un nou llibre sobre comportament animal i invasions biològiques

28 d'octubre 2016

El llibre “Biological Invasions and Animal Behaviour és la primera monografia publicada sobre la importància del comportament en les invasions biològiques.

llibredani

El nou llibre agrupa un bon nombre d’experts i expertes mundials per a tractar el paper del comportament animal en l’èxit i impacte de les invasions biològiques, tant des del punt de vista de l’espècie invasora com de les espècies natives sobre les que impacta. La monografia es va publicar el passat 13 d’octubre per Cambridge University Press, i ha editada per l’investigador del CSIC al CREAF Daniel Sol, conjuntament amb la investigadora Judith S. Weis de la Rutgers University (EUA).

L’èxit d’invasió d’un animal depèn de diferents factors, i el comportament és clàssicament considerat com un dels més rellevants. Tanmateix, aquesta dimensió no havia estat mai tractada en cap monografia. A través d’un ampli espectre de temes i casos d’estudi de diferents animals, el llibre avalua la importància del comportament durant les diferents etapes del procés d’invasió. Així, aquest component esdevé essencial des de l’arribada i establiment de l’animal fins a la seva expansió i impacte, especialment interessant en un context de canvi climàtic i pèrdua d’hàbitats naturals.

El llibre està sobretot dirigit a investigadors i investigadores professionals i estudiants interessades en invasions biològiques, ecologia del comportament i biologia evolutiva.

Si esteu interessats en adquirir-lo, podeu anar a aquest enllaç.

LLIBRE:

Weis, J.S. i Sol, D. (ed.) (2016). Biological Invasions and Animal Behaviour. Cambridge: Cambridge University Press. ISBN: 9781139939492. DOI: 10.1017/CBO9781139939492

, , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Marcos Fernández-Martínez, Josep Peñuelas i Jordi Sardans guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018
15 de febrer 2019CREAF
,
Els boscos de Catalunya es mantenen verds tot i la gran quantitat de processionària
12 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
, , ,
11 dones imprescindibles per l’ecologia terrestre i l’evolució
11 de febrer 2019CREAF
El CREAF i l’escola Peramàs de Mataró comencen una relació plena de magnetisme
6 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
Comença un nou projecte que vol integrar la gestió de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible
5 de febrer 2019CREAF

Follow CREAF on: