En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia

19 de febrer 2020

“Corrien els últims anys vuitanta del segle passat. Havia acabat la meva tesi doctoral sota la direcció del professor Margalef”, així comença aquest petit escrit de l’investigador del CSIC al CREAF sobre la seva dedicació a la ciència.

peñuelas

Un cop acabada la seva tesi, en Josep Peñuelas va començar a estudiar i endinsar-se més en el món de les interaccions entre les plantes i l’atmosfera a la Universitat d’Standford. Va ser allà quan el seu equip va començar a adonar-se que les temperatures augmentaven a mesura que la crema de combustibles del planeta ho feia. Això els va fer sospitar que s’apropava un problema i van començar a recollir dades i mesures per entendre-ho millor.

“Durant mil·lions d’anys el clima de la Terra s’havia escalfat i refredat moltes vegades, però ara ho feia molt més ràpid que en qualsevol altre període de la història humana” explica Peñuelas. Amb els primers números i aquestes teories encara incipients van formar el primer informe IPCC a l’any 1990, que enguany ha arribat a la seva sisena edició.

Podeu llegir l’article ‘El dia que decidí dedicarme a la investigación’ publicat a La Vanguardia, en què l’investigador Josep Peñuelas explica la seva experiència.

 

, , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: