Search

Es presenta la iniciativa ‘The NODE’ al Parlament Europeu

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

La conferència servirà com a cloenda del projecte europeu MENFRI, liderat des del CREAF per l’investigador Enrique Doblas, i com a presentació de la plataforma independent NODE, una plataforma que pretén aglutinar els experts forestals de tota Europa.

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
El Parlament Euopeu, a Brussel·les. Autor: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

El Parlament Europeu acollirà el proper dimecres 16 de novembre la conferència Feina, Desenvolupament, Inclusió Social i Migració pel Canvi Climàtic al Mediterrani: El poder transformador del sector forestal i ambiental. L’acte serà alhora el punt i final de MENFRI i el tret de sortida al seu successor, The NODE.

Ambdós iniciatives es mostren especialment rellevants en un context d’importants canvis econòmics, socials i polítics a la conca mediterrània, en els quals el sector forestal i ambiental pot ser un motor per al mercat de treball, el coneixement, la inclusió social i el diàleg entre pobles de la regió. Així, la conferència abordarà aquests temes i oferirà vies per a tractar reptes com les migracions humanes provocades pel canvi climàtic, el creixement a les regions mediterrànies i el seu desenvolupament.

La plataforma NODE (Node d’Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient, per les seves sigles en anglès) i l’aproximació transversal que ofereix poden ser un element de suport molt útil per a les autoritats locals, institucions internacionals, la societat i el sector privat. Aquesta és una iniciativa, per tant, oberta a diferents actors i sectors de la societat interessats en unir esforços per a fer créixer i desenvolupar de forma conjunta i exponencialment noves oportunitats del mercat forestal i solucions. De fet, l’investigador del CREAF i Coordinador Científic del NODE, Enrique Doblas, creu que “aquest projecte pot generar llocs de treball, progrés social i desenvolupament sostenible”, un enfoc comú entre aquest i el seu predecessor, MENFRI.

UfM’s Mr. Almotaz Abadi and CREAF’s Dr. Enrique Doblas discuss opportunities for cooperation
L’investigador del CREAF Enrique Doblas (dreta) durant la reunió a Barcelona amb el dirigent de la Unió per a la Mediterrània, el passat mes de juny.

L’acte de Brussel·les també serà l’esdeveniment final d’aquest primer projecte, que ha treballat per a una conservació i gestió forestal innovadores al Mediterrani. MENFRI s’ha basat en els coneixements compartits entre les regions del nord i del sud de la conca mediterrània. Tanmateix, com destaca Enrique Doblas, “ens vam adonar que els resultats obtinguts per MENFRI no eren suficients. Era necessari incloure el creixement econòmic, facilitar la creació de negocis, potenciar el diàleg social i cultural i sobretot el desenvolupament sostenible. Necessitàvem un enfocament més ampli i flexible. Necessitàvem crear la plataforma NODE”.

La conferència comptarà amb la participació de representants de la Unió per a la Mediterrània i de l’Organització Internacional per a la Migració, i dels eurodiputats Santiago Fisas i Francesc Gambús, entre d’altres personalitats expertes.

Podeu registrar-vos per assistir a la conferència en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia