Search

L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir

Portada del número especial de la revista Descobrir sobre la conservació de les papallones i del número gratuït que l’acompanya sobre l’estat de la natura a Catalunya.
Portada del número especial de la revista Descobrir sobre la conservació de les papallones i del número gratuït que l’acompanya sobre l’estat de la natura a Catalunya.

La revista Descobrir ha publicat un especial monogràfic sobre l’estat de conservació de les papallones a Catalunya, i l’ha acompanyat d’un número gratuït que repassa a fons l’informe Estat de la Natura a Catalunya 2020.

El número 276 de la revista Descobrir dedica un amplíssim reportatge a analitzar a fons les causes del declivi de les poblacions de papallones en diferents ecosistemes de Catalunya, i a explicar els programes de ciència ciutadana que s’estan fent per avaluar l’estat d’aquestes poblacions. Els continguts han estat supervisats i assessorats per Constantí Stefanescu i Andreu Ubach, investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers i coordinadors del programa CBMS. Per part del CREAF han participat el mateix Stefanescu, que també és investigador associat del CREAF, i Yolanda Melero, coordinadora del programa uBMS, centrat en les papallones urbanes.

La revista ha aprofitat la publicació per endegar una campanya de sensibilització i promoció de la conservació d’aquest grup d’insectes, Salvem les papallones, demanant als usuaris l’adopció simbòlica d’una de les set espècies més amenaçades a Catalunya.

Descobrir ha publicat també un número especial gratuït, que acompanya el monogràfic sobre papallones, on s’analitza amb deteniment les principals dades i conclusions del recent informe Estat de la Natura a Catalunya 2020, presentat el passat desembre per l’equip impulsor de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.

Podeu fullejar el monogràfic sobre les papallones des de l’ISSUU i, si voleu, també podeu participar en la campanya Salvem les papallones:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Foto: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Anna Ramon

Es busquen 150 amants de la natura per fer de detectius de mamífers

Comença el segon any de recollida de dades de l’Atles de Mamífers de Catalunya, un projecte de ciència ciutadana impulsat per l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el CREAF, entitats coordinadores, obren una crida a la ciutadania per cercar mamífers o els seus rastres en més de 300 quadrats de 10x10km de Catalunya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia