L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir

17 de març 2021

La revista Descobrir ha publicat un especial monogràfic sobre l’estat de conservació de les papallones a Catalunya, i l’ha acompanyat d’un número gratuït que repassa a fons l’informe Estat de la Natura a Catalunya 2020.

La revista Descobrir ha publicat dos números sobre l'estat de conservació de la natura a Catalunya.

Portada del número especial de la revista Descobrir sobre la conservació de les papallones i del número gratuït que l’acompanya sobre l’estat de la natura a Catalunya.

El número 276 de la revista Descobrir dedica un amplíssim reportatge a analitzar a fons les causes del declivi de les poblacions de papallones en diferents ecosistemes de Catalunya, i a explicar els programes de ciència ciutadana que s’estan fent per avaluar l’estat d’aquestes poblacions. Els continguts han estat supervisats i assessorats per Constantí Stefanescu i Andreu Ubach, investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers i coordinadors del programa CBMS. Per part del CREAF han participat el mateix Stefanescu, que també és investigador associat del CREAF, i Yolanda Melero, coordinadora del programa uBMS, centrat en les papallones urbanes.

La revista ha aprofitat la publicació per endegar una campanya de sensibilització i promoció de la conservació d’aquest grup d’insectes, Salvem les papallones, demanant als usuaris l’adopció simbòlica d’una de les set espècies més amenaçades a Catalunya.

Descobrir ha publicat també un número especial gratuït, que acompanya el monogràfic sobre papallones, on s’analitza amb deteniment les principals dades i conclusions del recent informe Estat de la Natura a Catalunya 2020, presentat el passat desembre per l’equip impulsor de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.

Podeu fullejar el monogràfic sobre les papallones des de l’ISSUU i, si voleu, també podeu participar en la campanya Salvem les papallones:

Vull salvar una papallona

, , , ,

Tècnic en comunicació al CREAF . Doctor en Biologia per la UAB (2004). Des de 2005 m'he dedicat a la divulgació científica en el terreny editorial, de la il·lustració i del vídeo.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: