Participem a Europabon, el projecte d’observació de la biodiversitat al servei de polítiques públiques europees

28 de desembre 2020

Intervenim al projecte europeu H2020 EuropaBON, que es proposa crear un estàndard de control de la biodiversitat i els ecosistemes a Europa, per integrar dades i donar suport a les polítiques públiques.

Participem a Europabon, projecte observació biodiversitat al servei de polítiques públiques europees

EuropaBON es proposa ser un sistema d’informació sistemàtic, actualitzat i global i esdevenir clau per establir mesures polítiques fonamentades. Crèdit: EuropaBON

Des del CREAF formem part del recent projecte europeu H2020 EuropaBON (Europa Biodiversity Observation Network: integrating data streams to support policy), que desenvolupa un estàndard de control de la biodiversitat i els ecosistemes a Europa, per integrar fluxos de dades i donar suport a la creació de polítiques públiques.

Per part del CREAF, hi participen els investigadors Lluís Brotons (del CREAF-CTFC) i Sergi Herrando (del CREAF-ICO) que s’integren en un equip internacional coordinat per la Universitat Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU) i el Centre Alemany per a la Investigació Integrativa de la Biodiversitat (iDiv) Halle-Jena-Leipzig.

EuropaBON es proposa ser un sistema d’informació sistemàtic, actualitzat i global i esdevenir clau per establir mesures polítiques fonamentades. Per això, vol facilitar que es pugui disposar d’estudis i dades exhaustius, harmonitzar els que ja estan publicats i clarificar com es poden integrar. Per damunt de tot, la seva voluntat és adaptar-se a les necessitats de les persones amb responsabilitat en la presa de decisions polítiques i, per això, està alineat amb l’Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030 i en concordança amb el Pacte Verd Europeu.

La iniciativa està directament connectada amb dos recents treballs de recerca de gran envergadura en què han intervingut Lluís Brotons i Sergi Herrando: el nou Atles d’Ocells Nidificants d’Europa (EBBA2) i l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat lligat a l’Informe ‘Estat Natura 2020’ a Catalunya. “La intenció d’EuropaBON és treballar amb la Comissió Europea per organitzar la informació sobre biodiversitat i aprofitar sinèrgies amb les iniciatives que s’impulsin des de l’Observatori”, explica Lluís Brotons.

Un dels antecedents en aquest àmbit és el projecte BID-REX, que ha vinculat dades rellevants sobre biodiversitat i la presa de decisions sobre conservació.

L’equip internacional que impulsa EuropaBON compta amb representants de centres de recerca, universitats i entitats d’Àustria (IIASA), Alemanya (Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg; German Centre for Integrative Biodiversity Research (iDiv) Halle-Jena-Leipzig; Helmholtz Centre for Environmental Research), Bèlgica, Bulgària, Escòcia (Universitat de Saint Andrews), Espanya (CREAF-CTFC-ICO), Estònia (University of Tartu), Gran Bretanya (Universitat de Reading), Holanda (Universitat d’Amsterdam), Noruega (Norwegian Institute for Water Research) i Portugal (Universitat de Porto i Universitat de Lisboa), així com el servei de ciència i coneixement de la Comissió Europea (Joint Research Centre – European Commission).

, , , , , , , , ,

Periodista amb interès en la comunicació i el màrqueting digital, fils conductors de la meva experiència en estratègies de comunicació corporativa, creació de continguts, gestió de xarxes socials i campanyes, gabinet de premsa, formació de portaveu, comunicació de crisi i reputació i marca. M'he involucrat en iniciatives de divulgació sobre el medi natural, les energies renovables, la tecnologia, el territori i la seva gestió amb criteris ambientals per a empreses, univeristats, administració pública i consultoria.
Articles relacionats
Més boscos per al Green Deal: la restauració passiva com a potencial alternativa a les plantacions
7 de gener 2021CREAF
Enrique Doblas intervé com a pèrit especialitzat en un debat sobre justícia i polítiques de protecció sòcio ambiental al Brasil
30 de desembre 2020Adriana Clivillé
,
El Prismàtic engega un cicle de seminaris virtuals dirigit a la gestió del medi natural
22 de desembre 2020Verónica Couto Antelo
Els nanoplàstics alteren el microbioma intestinal i poden afectar la salut dels organismes aquàtics i la humana
21 de desembre 2020Anna Ramon Revilla
El CREAF s’adhereix a l’European Open Science Cloud, EOSC
18 de desembre 2020Ángela Justamante

Follow CREAF on: