GRUMETS rep el segell Copernicus Academy

22 de maig 2019

El segell Copernicus Academy identifica a GRUMETS (UAB i CREAF) com especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats.

Copernicus

Copernicus es defineix com el programa d’observació de la Terra més ambiciós de la historia. Creat per l’Agència Espacial Europea (ESA) i la Comissió Europea proporciona informació precisa, actualitzada i de fàcil accés per millorar la gestió del medi ambient, entendre i mitigar els efectes del canvi climàtic i garantir la seguretat ciutadana. A més, ha dotat  Europa de la capacitat d’accedir i d’operar aquestes dades de forma autònoma, sense dependre d’altres països o institucions.

Dins de Copernicus, la xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació, tant de la UE com de fora, amb les autoritats i proveïdors de serveis del programa, per tal d’incrementar la investigació col·laborativa i potenciar la formació de la propera generació d’investigadors, científics i emprenedors.

“El segell Copernicus Academy ens identifica com a especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats. Com a grup de recerca que complementa la seva intensa activitat de recerca amb una gran vocació docent i de transferència, ens permetrà beneficiar-nos del coneixement compartit del conjunt d’institucions que en formen part, alhora que podrem aportar el ‘know-how’ acumulat del grup”, explica Xavier Pons, catedràtic del Departament de Geografia i professor ICREA-Academia, director de GRUMETS.

La xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació que treballen en observació de la terra.

“Esperem que la distinció que acabem de rebre ens obri encara més les portes a projectes competitius. Però també en projectes més específics esperem poder generar sinergies amb altres equips que valorin que tenim un reconeixement addicional que ens identifica com a especialistes”, assenyala Lluís Pesquer, investigador del CREAF, professor associat del Departament de Geografia i membre també de GRUMETS.

Un grup de recerca amb una triple vessant: docència, innovació i recerca

En l’àmbit docent, GRUMETS coordina el Màster Oficial en Teledetecció i SIG de la Universitat, que va ser creat l’any 1994 i és el més antic de Catalunya. En el vessant innovador de desenvolupament i transferència d’aplicacions geogràfiques, compta amb el programa de SIG i Teledetecció MiraMon al capdavant, que fa enguany 25 anys i és utilitzat en 40 països”. Pel que fa a la investigació, GRUMETS ha desenvolupat noves tecnologies de processament i nous estàndards en geoserveis i metadades, i treballa sobre aplicacions en projectes de recerca de coneixement i dinàmica del territori (canvis de cobertes, sequeres, etc.) relacionats amb Copernicus i impulsats des de la UE i l’ESA.

 

, , , , , , , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
,
“Hi ha molta desigualtat entre el cost de vida i les beques universitàries al doctorat” explica Sara Reverté
17 d'octubre 2019Verónica Couto Antelo
La ciència ciutadana és una font de dades per a fer el seguiment dels objectius de desenvolupament sostenible
11 d'octubre 2019Ángela Justamante
,
Els boscos nous creixen més però són més sensibles al canvi climàtic
9 d'octubre 2019Anna Ramon Revilla
,
Life-Polyfarming proposa un canvi de model agroalimentari totalment sostenible
8 d'octubre 2019Ángela Justamante
El CREAF aconsegueix l’acreditació ‘Severo Ochoa’
7 d'octubre 2019CREAF

Follow CREAF on: