GRUMETS rep el segell Copernicus Academy

22 de maig 2019

El segell Copernicus Academy identifica a GRUMETS (UAB i CREAF) com especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats.

Copernicus

Copernicus es defineix com el programa d’observació de la Terra més ambiciós de la historia. Creat per l’Agència Espacial Europea (ESA) i la Comissió Europea proporciona informació precisa, actualitzada i de fàcil accés per millorar la gestió del medi ambient, entendre i mitigar els efectes del canvi climàtic i garantir la seguretat ciutadana. A més, ha dotat  Europa de la capacitat d’accedir i d’operar aquestes dades de forma autònoma, sense dependre d’altres països o institucions.

Dins de Copernicus, la xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació, tant de la UE com de fora, amb les autoritats i proveïdors de serveis del programa, per tal d’incrementar la investigació col·laborativa i potenciar la formació de la propera generació d’investigadors, científics i emprenedors.

“El segell Copernicus Academy ens identifica com a especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats. Com a grup de recerca que complementa la seva intensa activitat de recerca amb una gran vocació docent i de transferència, ens permetrà beneficiar-nos del coneixement compartit del conjunt d’institucions que en formen part, alhora que podrem aportar el ‘know-how’ acumulat del grup”, explica Xavier Pons, catedràtic del Departament de Geografia i professor ICREA-Academia, director de GRUMETS.

La xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació que treballen en observació de la terra.

“Esperem que la distinció que acabem de rebre ens obri encara més les portes a projectes competitius. Però també en projectes més específics esperem poder generar sinergies amb altres equips que valorin que tenim un reconeixement addicional que ens identifica com a especialistes”, assenyala Lluís Pesquer, investigador del CREAF, professor associat del Departament de Geografia i membre també de GRUMETS.

Un grup de recerca amb una triple vessant: docència, innovació i recerca

En l’àmbit docent, GRUMETS coordina el Màster Oficial en Teledetecció i SIG de la Universitat, que va ser creat l’any 1994 i és el més antic de Catalunya. En el vessant innovador de desenvolupament i transferència d’aplicacions geogràfiques, compta amb el programa de SIG i Teledetecció MiraMon al capdavant, que fa enguany 25 anys i és utilitzat en 40 països”. Pel que fa a la investigació, GRUMETS ha desenvolupat noves tecnologies de processament i nous estàndards en geoserveis i metadades, i treballa sobre aplicacions en projectes de recerca de coneixement i dinàmica del territori (canvis de cobertes, sequeres, etc.) relacionats amb Copernicus i impulsats des de la UE i l’ESA.

 

, , , , , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
El canvi climàtic i el creixement poblacional, claus del declivi de la civilització de l’Illa de Pasqua
30 de juliol 2020Verónica Couto Antelo
Un estudi participatiu ha permès observar 2.579 papallones de 29 espècies diferents als parcs i platges metropolitans
24 de juliol 2020CREAF
El canvi climàtic, la desforestació i els incendis modifiquen la fragància de la selva de l’Amazones
23 de juliol 2020Anna Ramon Revilla
,
Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta
20 de juliol 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: