Search

Es fa públic l’informe sobre el potencial dels nous boscos espontanis, adreçat a la Unió Europea

L'informe apunta recomanacions relacionades amb les polítiques actuals de la Unió Europa sobre actuació forestal i el potencial dels nous boscos espontanis. Imatge: Domini públic.
L'informe apunta recomanacions relacionades amb les polítiques actuals de la Unió Europa sobre actuació forestal i el potencial dels nous boscos espontanis. Imatge: Domini públic.

Els resultats científics del projecte SPONFOREST són la base de l’informe polític (policy brief, en anglès) How natural forest expansion in Europe can offer cost-effective benefits to people publicat recentment, amb recomanacions polítiques sobre actuació forestal i el potencial dels nous boscos espontanis.

El document resumeix alguns dels resultats clau de SPONFOREST i, tot seguit, apunta una sèrie de recomanacions relacionades amb les polítiques actuals de la Unió Europa sobre gestió forestal i el potencial dels nous boscos espontanis, per millorar les funcions i serveis ecosistèmics de paisatges sotmesos a importants canvis d’ús. Els investigadors del CREAF Josep M. Espelta i Joan Pino han intervingut en el projecte SPONFOREST, cofinançat per la convocatòria BiodivERsA, en el que intervenen els ministeris i agències nacionals d’investigació d’Alemanya, Espanya, França i Portugal, així com la Comissió Europea.

Per dur a terme l'informe s'han revisat diverses publicacions científiques vinculades a SPONFOREST, per posar en context i corroborar els resultats de la investigació de BiodivERsA.

L’informe s’ha basat en diverses publicacions científiques desenvolupades en el context del projecte SPONFOREST. Així mateix, s’han tingut en compte recursos sobre polítiques europees, com ara l’European Green Deal, l’Estratègia forestal de la Unió Europea, la comunicació sobre Intensificar l’acció de la UE per protegir i restaurar els boscos del món, la Política agrària comú i de desenvolupament rural també de la Unió Europea i la proposta d’una Llei europea del clima, entre molts altres.

L’informe l’ha redactat  Delbaere Consulting, en una tasca en comú amb el grup d’informes polítics de BiodivERsA i amb els investigadors de SPONFOREST. BiodivERsA és una xarxa d’organitzacions de finançament nacionals i regionals, que promou la investigació paneuropea sobre la biodiversitat i els serveis ecosistèmics, i ofereix oportunitats innovadores per conservar-la i gestionar-la de forma sostenible.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia