Investigadors del CREAF participen a una trobada internacional d’experts en canvi global a l’alta muntanya

10 de desembre 2015

Durant els dies 4,5 i 6 de novembre Espot va reunir especialistes nacionals i europeus en diverses disciplines aplicades a l’entorn de l’alta muntanya per discutir els reptes futurs de la conservació d’aquest entorn. La trobada va comptar amb la participació dels investigadors del CREAF Jordi Catalán i Francisco Lloret.

International Workshop al PN d'Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret

International Workshop al PN d’Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret

En el marc dels actes del 60è Aniversari del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es va desenvolupar el taller teòric The High Mountain in a Changing World: Challenges for conservation. La sala d’actes de l’Ajuntament d’aquest poble aneuenc va acollir divuit especialistes en aplicacions científiques a l’alta muntanya. Durant el taller es van analitzar els canvis que ha petit el medi natural de l’alta muntanya i es van debatre els reptes que caldrà afrontar en un futur tenint en compte aquests canivs.

L’alta muntanya és una de les zones amb més superfície del món dedicada a la conservació en comparació amb les terres baixes.

Les ponències van abastar un ampli ventall de matèries que incloïen limnologia, climatologia, edafologia, botànica o fauna, per esmentar-ne algunes. El taller es va dividir en tres blocs diferenciats: The funcional landscape, centrat en la dinàmica i els canvis en el paisatge, The biodiverse landscape, enfocat a la biologia de l’alta muntanya i The culturized landscape, dedicat la intervenció i la influència humana dins del medi natural

Cada un dels ponents va explicar casos específics amb aplicacions locals que poden tenir repercussions globals, per exemple les diferències a nivell de biologia d’alta muntanya que es poden trobar en zones com els Alps i els Pirineus. Complementàriament es va fer una sortida de camp al voltant de l’estany de Sant Maurici on diversos ponents van poder fer explicacions in situ sobre estudis que estan portant a terme. Al llarg de l’any 2016 es preveu la publicació d’una monografia amb les ponències que es van presentar dins d’aquest taller.

, , , , , , , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
,
Els llangardaixos de climes freds són els més afectats pel canvi climàtic
9 de setembre 2019CREAF
,
Aquest final de setembre submergeix-te en el ritme de la natura amb dos grans esdeveniments
4 de setembre 2019Pau Guzmán
,
Estan perdent els boscos tropicals la seva capacitat d’emmagatzemar carboni?
3 de setembre 2019CREAF
,
Les plantes creixen més ràpid davant l’augment de diòxid de carboni només si no els falta l’aigua
30 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: