Search

Ja està disponible en línia el Diccionari de Teledetecció

Diccionari de Teledetecció
Diccionari de Teledetecció

El Diccionari terminològic de Teledetecció, escrit per Xavier Pons, catedràtic del Departament de Geografia de la UAB i director del grup de recerca Grumets del CREAF i la UAB, i la investigadora Anna Arcalís, ha estat actualitzat recentment i ja es pot consultar a Internet.

Diccionari de Teledetecció
Diccionari de Teledetecció

La posada al dia del Diccionari, publicat en paper el 2012 per l’Institut Cartogràfic de Catalunya i Enciclopèdia Catalana, ha comportat la revisió de termes, particularment de plataformes i sensors posats en funcionament des de la seva publicació, tant pel que fa a característiques com a data de llançament o de finalització de servei, així com la incorporació d’algun terme nou que s’ha considerat prou consolidat com per ser afegit a les 3500 entrades de què disposava aquesta extensa obra, única en el seu camp per la completesa i actualització.

Una altra novetat és que en el mateix entorn de cerca a Internet és possible buscar alhora els termes en tots els diccionaris de temàtica relacionada també elaborats amb l’assessorament del TERMCAT, concretament en els de Cartografia (del professors Rabella, Panareda i Ramazzini de la UB), en el de Sistemes d’Informació Geogràfica (del professor Joan Nunes de la UAB) i en el de Fotogrametria (del professor Fra de la UnEx).

La consulta permet obtenir la traducció a l’anglès i el castellà i també és possible introduir els termes en aquestes llengües, a més d’en francès en el cas del de Cartografia.

Per exemple, si es cerca “Landsat”, s’obté, en el resultat relatiu al Diccionari de Teledetecció, la data de llançament incloent el recent Landsat-8 (que ja va ser objecte de seguiment i notícia des del campus de la UAB) i la notícia dels seus nous sensors OLI i TIRS, que també poden ser cercats per conèixer les seves innovadores característiques.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

"La teledetecció és l'astronomia a l'inrevés: orienta una òptica de gran augment cap a la Terra per observar-la de manera exhaustiva". Imatge: Joan Masó
Notícies
Adriana Clivillé

Joan Masó contra la Torre de Babel digital

Joan Masó és un físic especialitzat en informació espacial i programació, que s’ha implicat activament en fites com ara el programari de cartografia digital MiraMon

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia