Search

Ja podeu veure els vídeos del “Tu sí que ens mous”

Si us vareu perdre el festival de monòlegs sobre ecologia que vam fer al desembre per celebrar els 30 anys del CREAF, ara el podreu veure en vídeo. 

Jaume Terradas, Javier Retana, Alba Llovet i Carlos Hernández participen en l'experiment del got invertit, durant la celebració dels 30 anys del CREAF.
Jaume Terradas, Javier Retana, Alba Llovet i Carlos Hernández participen en l’experiment del got invertit, durant la celebració dels 30 anys del CREAF.

Ja teniu disponibles els vídeos de l’acte de commemoració dels 30 anys del CREAF, que vam celebrar el passat 11 de desembre a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. L’acte va ser conduit pel físic i divulgador científic Dani Jiménez i el seu equip de CreaCiència, i es va estructurar en quatre parts:

  • Una introducció contextualitzada en els 30 anys del CREAF amb experiments visuals amb foc a càrrec del Dani Jiménez.
  • Els parlaments institucionals de les autoritats: Javier Lafuente (UAB), Marta Subirà (DTES-GenCat) i Javier Retana (CREAF).
  • Homenatge al Jaume Terradas i experiment del got invertit.
  • Festival de monòlegs Tu sí que ens mous, amb la participació del comunicador científic Daniel Arbós i de l’actriu Karla Ramos.

Els monòlegs van ser creats i interpretats per persones que treballen al CREAF, en resposta a algunes de les preguntes sobre ecologia i medi ambient que vam rebre per les xarxes socials. Per preparar els monòlegs, les persones que hi van participar van rebre una formació de vuit sessions durant el mes i mig anterior al festival, amb el suport de CreaCiència i Big Van Ciencia.

Per facilitar-ne la visualització hem creat la llista de reproducció TSQEM en el canal youtube del CREAF que recull els dotze vídeos en què hem dividit l’acte. També els podeu veure a continuació o en el web del CREAF.

 #TSQEM 01 – Introducció i experiments inicials amb foc, a càrrec de Dani Jiménez:

 #TSQEM 02 – Parlaments de les autoritats:

 #TSQEM 03 – Homenatge a Jaume Terradas i experiment del got invertit:

 #TSQEM 04 – Bernat Claramunt: Tindrem jocs olímpics d’hivern a Barcelona?

 #TSQEM 05 – Mireia Banqué: Podem dir que les darreres pluges al Mediterrani són fruit del Canvi Climàtic?

 #TSQEM 06 – Anna Ramon: Quin és l’ésser viu més gran del món?

 #TSQEM 07 – J.Luis Ordóñez: ¿Por qué hay cada vez más urracas y menos gorriones en Barcelona?

 #TSQEM 08 – Sara Reverté: Com saben els ocells quan és l’hora de migrar?

 #TSQEM 09 – Enrique Doblas: ¿El bosque nos necesita?

 #TSQEM 10 – Eduard Pla i Ivette Serral: Què carai és la successió ecològica?

 #TSQEM 11 – Monòleg improvisat per Karla Ramos a partir del que s’ha parlat en els monòlegs anteriors:

 #TSQEM 12 – Tancament de l’acte:

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia