Search

Ja pots descarregar la nova guia sobre ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental

Fundesplai, conjuntament amb el CREAF, i amb la col·laboració de la Fundació ECODES, ha elaborat una guia per a promoure la Ciència Ciutadana com a espai i eina participativa, educativa i amb capacitat de transformació.

La guia s’ha elaborat a partir de l’aportació de persones expertes, i recull 15 projectes de Ciència Ciutadana locals i internacionals que se centren en l’àmbit de la biodiversitat propera a les ciutats i pobles. Analitza les característiques i el potencial educatiu i transformador d’aquestes experiències en les persones i en les comunitats participants, identificant-ne els aspectes més rellevants.

Els projectes de Ciència Ciutadana conviden a mobilitzar els coneixements, les habilitats i les competències per a participar d’investigacions sobre problemes reals de l’entorn de les persones participants. Metodologia que es vincula amb la mirada educativa de l’Aprenentatge Servei i de les concepcions educatives actives i de treball per a projectes que impulsem des Fundesplai.

Aquesta guia, que es pot descarregar aquí, vol servir d’inspiració i ajudar a les persones, centres educatius, entitats o administracions interessades en donar suport a projectes de ciència ciutadana ja existents o crear-ne de nous per fomentar la implicació de la societat en la ciència i en la conservació de la biodiversitat.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia