Jaume Terradas rep la distinció Fernando González Bernáldez

30 d'octubre 2014

El fundador del CREAF ha rebut aquest matí la distinció d’aquesta fundació pel seu paper en la construcció de la ciència ecològica bàsica i aplicada, i específicament la seva aportació a la conservació de la natura i els espais naturals protegits.

distinción Fernando González Bernáldez al profesor Jaume  Terradas

Fernando Galván, Rector de la Universidad de Alcalá, hizo entrega de la
distinción Fernando González Bernáldez al profesor Jaume Terradas

El Paranimf de la Universitat d’Alcalá ha estat l’històric espai en què Jaume Terradas ha rebut la distinció Fernando González Bernáldez. En l’acte Carles Castell, president de EUROPARC-Espanya, ha fet la presentació de Jaume Terradas, destacant el seu paper en la construcció de la ciència ecològica bàsica i aplicada, i específicament la seva aportació a la conservació de la natura i els espais naturals protegits. Fernando Galván, rector de la Universitat d’Alcalá, ha fet lliurament de la distinció al professor Terradas.

Jaume Terradas, catedràtic emèrit d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat un dels pioners de la investigació en ecosistemes terrestres i de l'educació ambiental a Espanya.

Des del punt de vista institucional, destaca la seva tasca com a promotor i fundador del CREAF. Terradas va impartir la conferència “Ecologia per entendre el món”, després de la qual es va organitzar un col·loqui entre els assistents. Antonio Gómez Sal, catedràtic d’Ecologia de la Universitat d’Alcalá i patró de la Fundació Fernando González Bernáldez, va tancar l’acte.

Amb aquesta distinció, la Fundació Fernando González Bernáldez, fa públic el reconeixement a destacades personalitats relacionades amb la figura o el llegat de l’ecòleg Fernando González Bernáldez. Fins a la data s’ha concedit aquest reconeixement a Antonio López Lillo i Emilio Fernández Galiano (conjuntament el 2002), Ramón Llamas (2005), Ramón Tamames (2006), Pedro Montserrat (2008), Ricardo Guerrero (2010), Josefina Gómez Mendoza (2011) i Salvador Rivas Martínez (2013). Les conferències han estat recollides per la Fundació en la sèrie de documents “Lliçons Fernando González Bernáldez”

Podeu llegir a continuació del discurs de Jaume Terradas:

 

, , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El model MEDFATE ajuda a entendre el funcionament i la dinàmica dels boscos mixtos limitats per l’aigua
25 de novembre 2020CREAF
Els incendis controlats redueixen el risc de patir grans incendis forestals
25 de novembre 2020Ángela Justamante
El CREAF participa en una trobada amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa
23 de novembre 2020Verónica Couto Antelo
, , ,
El canvi global obliga a una nova gestió del foc per preservar la biodiversitat
19 de novembre 2020CREAF
, ,
Josep Peñuelas, distingit com a membre de l’organització americana referent en ciència avançada de la Terra i l’espai
19 de novembre 2020Adriana Clivillé

Follow CREAF on: