Search

Josep Peñuelas rep el premi Rei Jaume I 2015 de Protecció de Medi Ambient de la mà del Rei Felip VI

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.

El passat 2 d’octubre Josep Peñuelas, professor d’investigació del CISC i investigador del CREAF, va rebre el Premi Rei Jaume I en la categoria de Protecció del Medi Ambient. El guardó va ser otorgat pel Rei Felip VI en un acte a València.

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l’entrega del Premi Jaume I.

El jurat Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient ha destacat la seva feina, molt reconeguda per la comunitat internacional, que ha posat en evidència l’efecte de la contaminació atmosfèrica i del canvi climàtic a l’estructura i el funcionament dels ecosistemes i la biosfera, especialment en els ecosistemes terrestres.

Peñuelas ha publicat sis llibres d'ecologia i més de 800 articles científics.

A la 27ena edició d’aquests guardons hi va assistir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso; i l’Alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats polítiques i de la societat.

Els premis van ser entregats a Luis Liz Marzán (Investigació Bàsica), Juan José Dolado (Economia), Josep Brugada (Medicina Clínica), Josep Peñuelas (Protecció del Medi Ambient), Pablo Artal (Noves Tecnologies), Óscar Landeta (Emprenedor) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (Compromís Social).

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia