Search

Josep Peñuelas rep el guardó ‘Honoris causa’ de la Universitat d’Estònia

L'investigador Josep Peñuelas durant la cerimònia d'entrega del reconeixement. Autor: Estonian University of Life sciences
L'investigador Josep Peñuelas durant la cerimònia d'entrega del reconeixement. Autor: Estonian University of Life sciences

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas ha rebut la distinció de Doctor Honorari de la Universitat d’Estònia de Ciències de la Vida pels seus estudis sobre el canvi global. Aquests han estat considerats pel consell de la universitat com a excel·lents i a més valoren la cooperació internacional de Peñuelas amb investigadors estonians. El lliurament es va celebrar el 23 de setembre a la ciutat de Tartu.

L'investigador Josep Peñuelas durant la cerimònia d'entrega del reconeixement. Autor: Estonian University of Life sciences
L’investigador Josep Peñuelas durant la cerimònia d’entrega del guardó ‘Honoris causa’. Autor: Estonian University of Life sciences

Peñuelas ha contribuït a promoure internacionalment la universitat estoniana Eesti Maaülikool i, per això, han decidit atorgar-li el major reconeixement. Ell mateix qualifica aquest reconeixement com “un gran honor, inesperat, i una alegria poder col·laborar amb una comunitat universitària de tanta tradició i prestigi”.

Aquesta entitat acadèmica considera sorprenents els estudis de Peñuelas sobre com les plantes i els ecosistemes regulen l’efecte humà sobre el planeta. A més també tenen interès en el paper dels compostos orgànics volàtils (COV), als quals l’investigador ha dedicat part del seu treball. Els COVs són unes molècules que les plantes utilitzen com a ‘llenguatge’ per relacionar-se entre elles, amb animals i microorganismes.

Aquesta col·laboració no s’acaba aquí, seguirà en marxa. El grup d’ecologia global del CREAF “podrà ajudar els professors i investigadors de la universitat d’Estònia en les àrees que necessitin i viceversa” comenta Josep Peñuelas. Així mateix, el CREAF i el CSIC podran comptar amb els seus excel·lents coneixements matemàtics i físics aplicats a la biologia vegetal i l’ecologia.

Altres fotografies de la cerimònia

peñuelashonoriscausa5 peñuelashonoriscausa4 peñuelashonoriscausa3 peñuelashonoriscausa2

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia