Search

Josep Peñuelas rep un premi de la Societat d’Ecologia Britànica

L’ecòleg ha estat guardonat amb el premi Marsh de Recerca en Canvi Climàtic. La cerimònia d’entrega tindrà lloc a Birmingham el proper desembre.

Peñuelas premi Margalef

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas ha estat premiat amb el Marsh Award for Climate Change Research, un guardó atorgat per la British Ecological Society (BES). La institució britànica reconeix així l’excel·lència en la recerca de l’ecòleg en aquest camp. Peñuelas agafa el relleu de Richard Pearson, que el va guanyar el 2017.

El comitè ha valorat aspectes com la contribució de la recerca a la comprensió sobre com el canvi climàtic influeix en els sistemes i processos ecològics; un registre ampli i excel·lent de publicacions relacionades amb el canvi climàtic i l’ecologia; la participació en conferències internacionals; i haver format part de comitès i consells consultius relacionats amb el canvi climàtic.

L’acte d’entrega del guardó es farà durant la trobada anual de la BES, el proper 16 – 19 de desembre a la ciutat anglesa de Birmingham.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia