,

“La conca mediterrània s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del planeta” adverteix l’Alejandra Morán a la COP25

10 de gener 2020

La investigadora del CTFC i el CREAF va presentar a la Cimera del Clima de Madrid diversos resultats dels efectes del canvi climàtic al Mediterrani. El Telenotícies de TV3 ho recollia.

AlejandraCOP25

Al 2040 s’espera que arribem a un punt de no retorn en l’escalfament global.  Una dada que preocupa les expertes i experts en ecologia, com l’Alejandra Morán, que forma part de l’organització MedECC (de l’anglès Mediterranean Experts on Climate and environmental Changek). En el marc d’aquesta mateixa comunitat, la investigadora del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i del CREAF va impartir una conferència  a la COP25 del desembre i va alertar dels impactes que es preveu que tindrà el canvi climàtic a la nostra regió, com per exemple que un terç de la població estarà afectada. De fet, en només 20 anys la disponibilitat d’aigua disminuirà un 15% i 250 milions de persones es consideraran en una situació de “pobresa d’aigua”.

“Actualment ja tenim migracions per escassetat de recursos, i no només econòmics, sinó també per falta d’aigua. En pocs anys això encara empitjorarà a la zona del Mediterrani, doncs migraran d’una zona sense gairebé aigua a una amb poca aigua” explicava la Dra. Morán al telenotícies de TV3. Això també tindrà conseqüències sobre l’agricultura a Catalunya, doncs molts terrenys deixaran de ser cultivables.

Podeu recuperar el reportatge televisiu en aquest enllaç a partir del minut 8:25. També són consultables els principals resultats de l’informe del MedECC en format infografia aquí o a continuació.

Infografia que presenta el MedECC amb el seu primer informe de resultats.

Infografia que presenta el MedECC amb el seu primer informe de resultats.

, , , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: