La FAO selecciona a Pilar Andrés per redactar un informe mundial sobre l’estat de la biodiversitat del sòl

23 de setembre 2019

Pilar Andrés formarà part d’un grup de treball format per altres experts i expertes del món científic, que també inclourà membres d’entitats relacionades amb el sòl i representants d’administracions publiques, per exemple.

 

Imatge de la crida al web de la FAO

Imatge de la crida al web de la FAO

La investigadora del CREAF aportarà la seva expertesa en ecologia, biodiversitat del sòl i restauració d’ecosistemes en els capítols 5, sobre amenaces a la biodiversitat i a les funcions del sòl, i 8, sobre reptes i oportunitats. Treballarà en ambdós capítols sota la coordinació de Georges G. Brown (EMBRAPA, Barsil) i Wim van der Putten (Netherlands Institut of Ecology), respectivament.

Aquest informe coordinat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, la FAO per les seves sigles en anglès, dóna resposta a la decisió 14/30 de la Conferencia de les Parts del Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB). Per fer-ho possible,  compta amb el suport d’altres organismes relacionats amb  la protecció de la biodiversitat del sòl com són el Global Soil Partnership (GSP), el Intergovernmental Technical Panel on Soils (ITPS),  la Convention on Biological Diversity (CBD), el Global Soil Biodiversity Initiative i la Comissió Europea. L’objectiu és fer un estudi que inclogui el coneixement actual sobre la diversitat biològica del sòl, els reptes futurs i les potencialitats o oportunitats. Serà una guia útil de planificació i preparació de la Conferència de les Parts COP15 que es celebrarà a la Xina al 2020.

El grup de treball donarà resposta a una necessitat urgent: fer una avaluació global i regional sobre aquest tema. Aquest informe ajudarà a omplir els forats de coneixement i informar als responsables polítics i a altres parts interessades sobre les conseqüències de les seves accions sobre l’ús de la terra, el canvi climàtic, la biodiversitat i els serveis dels ecosistemes.

Segons el mateix comunicat de la FAO “La biodiversitat del sòl és enorme, però la major part d’aquesta diversitat segueix sent desconeguda i està cada vegada més amenaçada per la degradació de la terra. Tot i aquesta manca de coneixement, la biodiversitat del sòl representa un recurs biològic i genètic extremadament important per a la innovació biotecnològica amb molts beneficis per a la societat.”

, , , , , ,

Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
Els resultats essencials de la COP26
10 de novembre 2021CREAF
Disponible el nou Laboratori Forestal Català
8 de novembre 2021CREAF
Les mesures d’adaptació que es prenen arreu del món no redueixen el risc que comporta el canvi climàtic per a la humanitat
5 de novembre 2021Anna Ramon Revilla
Els colors de tardor s’han fet esperar
4 de novembre 2021Gerard Gaya
El CREAF et convida a experimentar amb la natura dintre i fora de l’aula
4 de novembre 2021Florencia Florido

Follow CREAF on: