Search

L’expedició científica d’EarthWatch que organitza en Bernat Claramunt es manté al Top 10 de les millors

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d'expedició del 2016.

L’expedició Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees, liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt i freqüentada per equips internacionals de voluntaris, ha estat classificada com la 8ª millor expedició científica de l’ONG EarthWatch Institute.

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d’expedició del 2016.

De nou, els assistents de les expedicions EarthWatch han triat que explorar els Pirineus andorrans és una de les millors propostes. Aquests vots dels voluntaris fa que any rere any l’experiència es mantingui a la llista de les més recomanades de l’organització.

Durant el 2016 van treballar al projecte 8 equips internacionals des de maig fins octubre. S’ubicaven a la Vall D’Ordino i passaven nou dies en contacte amb la fauna i flora de la zona. Les observacions fetes permetran constatar els efectes dels canvi climàtic a l’alta muntanya i desenvolupar millors eines de gestió del paisatge.

La iniciativa està lligada al CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans i és potenciada per Andorra Turisme i el Comú d’Ordino. Es tracta d’una proposta innovadora per promoure el turisme científic al Pirineu.

Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.
Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia