,

El curs sobre dones en la biologia ambiental arriba a 3500 participants!!

28 d'octubre 2020

El MOOC que vam llançar fa uns mesos la UAB i el CREAF ha estat un èxit rotund! Fins a la data, ja són més de 3.500 les persones inscrites i la valoració que en donen les participants és d’un 4,6 sobre 5. Qui diu que entendre el medi ambient amb perspectiva de gènere no interessa?

Valoracions que han fet sobre el curs diverses persones a la web de Coursera.

El curs gratuït i en línia ‘Women in Environmental Biology’, que és accessible a tothom a través de la plataforma Coursera, aviat complirà un any en funcionament. Segons la Sandra Saura Mas, investigadora del CREAF i professora de la UAB que coordinada el curs, “estem molt contentes amb els resultats, perquè hem tingut alumnes de rangs d’edat diversos, però sobretot entre els 25-34 anys. Són joves amb interès per l’estudi i la conservació del medi ambient i alhora el paper que hi han tingut les dones en el passat, present i futur”.

Segons els resultats, el 80% de les persones que han fet el curs són dones i provenen principalment d’Europa i d’Àsia. De fet, la gran part de les participants del curs provenen de l’Índia, seguida per Espanya, Estats Units i Bangladesh.

dades

Al llarg de la formació, en la qual també participen la Mariona Ferrandiz i l’Andrea Vidal del CREAF i la UAB, s’imparteixen quatre blocs principals: biodiversitat, ecosistemes i humans, salut humana i medi ambient i, la darrera setmana, estratègies per a la conservació de medi ambient. En tot ells s’aporta un coneixement sobre la temàtica amb la mirada posada en les aportacions científiques fetes per dones. Una mirada amb perspectiva de gènere, lluny de l’androcentrisme de la didàctica de l’ecologia feta fins ara. Per exemple, coneixeu la Mary Eleanor Power, Lynn Margulis i Ellen Swallow Richards? Doncs són imprescindibles per comprendre els principis bàsics de l’ecologia!

Equip de professores del MOOC.

Equip de professores del MOOC.

, , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
,
La Ricarda, l’última peça del delta del Llobregat?
19 de setembre 2021Verónica Couto Antelo
, ,
Any complicat per als boscos de Catalunya
16 de setembre 2021Pau Guzmán
,
Alba Anadon Rosell: una mirada amable amb un discurs contundent
14 de setembre 2021Adriana Clivillé
,
Supervisar el NO₂ atmosfèric permet predir si el confinament és eficaç contra una pandèmia
16 d'agost 2021Adriana Clivillé
Les espècies d’abelles amb cervells més grans aprenen millor
16 d'agost 2021Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: