Search

Natusfera celebra un any!

En un sol any, Natusfera ja compta amb gairebé 2.000 usuaris i més de 13.600 observacions sobre biodiversitat. Aquesta xarxa social de naturalistes serveix per compartir informació, identificar espècies i col·laborar amb altres usuaris en projectes específics.

natusferaevolution

La plataforma de seguiment de la biodiversitat Natusfera compleix un any de recorregut, des que el passat juny de 2016 el CREAF, el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC), l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i GBIF Espanya s’unissin per crear-la. En tot aquest temps, s’ha aconseguit arribar a quasi 2.000 usuaris registrats en l’aplicació mòbil, i ja se superen les 13.600 observacions. A més, aquest nombre està creixent exponencialment, el que indica la bona salut del projecte i un gran interès per part de col·lectius i associacions conservacionistes.

Natusfera ofereix la possibilitat, mitjançant projectes concrets, per exemple d’explorar la biodiversitat d’un territori determinat o d’investigar sobre un grup taxonòmic d’especial interès. D’aquesta manera, s’ha generat una gran xarxa de naturalistes molt implicats amb la biodiversitat, com ara l’Associació per a la Conservació de les Papallones i la seva Medi ZERYNTHIA, que compta amb el projecte Lepidòpters d’Espanya. Altres grans projectes als quals Natusfera està donant auspici directament és el que obté dades ciutadans sobre la presència d’espècies exòtiques dins de la xarxa espanyola de Parcs Nacionals, o el que serveix com a sistema d’alerta primerenca de l’arribada d’espècies exòtiques a Catalunya (EXOCAT).

Podeu llegir més sobre l’any de vida de Natusfera a l’entrada que han preparat al seu bloc.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia