Search

Neix ‘TreeMotion’, el primer concurs de fotografia amb drons sobre boscos

TreeMotion, un concurs d'Alerta Forestal
TreeMotion, un concurs d'Alerta Forestal

El CREAF llança aquest concurs per donar a conèixer Alerta Forestal entre la comunitat d’usuaris de drones i crear amb ells una xarxa de voluntaris i voluntàries que vigilin i alertin si veuen afectacions per vent, sequera, processionària o nevades.

TreeMotion, un concurs d'Alerta Forestal
TreeMotion, un concurs d’Alerta Forestal

“Vola, captura un bosc i guanya un dron!” Aquest és el lema que acompanya a ‘TreeMotion’, el primer concurs de fotografia que premiarà les millors imatges de boscos fetes des d’un dron. El CREAF llança aquest concurs amb l’objectiu de promoure i integrar la comunitat d’usuaris de drons dins de la seva plataforma de ciència ciutadana ‘Alerta Forestal‘.  Una plataforma que impulsa la Fundació Bancària Obra Social ”la Caixa” en el marc del projecte ‘Boscos sans per un societat saludable’.

“Volem promoure l’ús dels drons per fer el seguiment de l’estat de salut dels boscos i crear una xarxa de persones que ens ajudin a vigilar els boscos”, comenta Lluís Brotons, director de l’equip d’Alerta Forestal.

A més, amb les fotografies els coordinadors també volen crear consciència de la varietat d’ecosistemes forestals que existeixen i de la seva importància pel benestar de les persones. El concurs s’obre avui i restarà obert a la participació fins el proper 15 de març. Els premis es faran públics el 21 de març en commemoració del Dia Internacional dels Boscos.

Els drons són molt útils per la gestió i protecció dels nostres boscos

La comunitat científica cada cop està més d’acord en que els drons són una eina molt útil per  fer el seguiment de la biodiversitat i per prendre el pols als nostres boscos. Recentment, la revista Forests publicava un article, signat pel coordinadors del projecte, on es proposava utilitzar tecnologia de teledetecció muntada sobre sistemes aeris no tripulats (drons) i processament d’imatges d’alta resolució, per avaluar el creixements de les poblacions de processionària a escala local o de parcel·la de bosc.

Avui en dia, són molts els centres de recerca que estan utilitzant aquests aparells per als seus estudis. Fins i tot projectes com Alerta Forestal, no només utilitzen imatges pròpies preses des de dron com una eina més per l’estudi dels boscos, sinó que també estan animant la comunitat d’usuaris i usuàries de drons a participar activament en el projecte i a ajudar amb les seves imatges a la tasca investigadora.

Pàgina web del concurs  ||   Bases del concurs

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

El viatge cap a l’impacte social de la ciència del CREAF

En l’actualitat, els desafiaments socioambientals als quals hem de fer front són cada vegada més urgents, i la recerca en canvi climàtic i natura que es realitza dins de CREAF no pot ignorar aquesta realitat. Hem de comprendre com la nostra recerca ha servit per millorar l’acció política, la consciència social i la gestió del territori, i mirar com fer-ho encara amb més força i amb més abast.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia