Search

The NODE: un grup de treball d’experts en desenvolupament de tota Europa

UfM’s Mr. Almotaz Abadi and CREAF’s Dr. Enrique Doblas discuss opportunities for cooperation
UfM’s Mr. Almotaz Abadi and CREAF’s Dr. Enrique Doblas discuss opportunities for cooperation

El coordinador científic del CREAF, Enrique Doblas, està coordinant el Node d’Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient (The NODE), basant-se en la seva experiència com a gestor del projecte MENFRI. The NODE serà un node de serveis capaç de proporcionar solucions innovadores de desenvolupament sostenible, assessorament tècnic i de polítiques i oportunitats de mercat.

El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació
El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació.

Els països de la UE i socis de la Mediterrània s’enfronten a reptes comuns pel que fa al canvi climàtic, el creixement econòmic, fomentar la inclusió social i enfortir el desenvolupament local.

Per discutir sobre les oportunitats i formes de cooperació dins el sector forestal, el Sr. Almotaz Abadi (Unió per la Mediterrània, UfM de les seves sigles en anglès) i el Dr. Enrique Doblas (coordinador de recerca del CREAF i director del projecte MENFRI) es van reunir recentment a la seu de la UfM a Barcelona.

El projecte MENFRI té molts punts en comú amb la missió mediambiental de la UfM, especialment perquè la Unió per la Mediterrània voldria gestionar projectes en temes forestals. Durant la reunió, a més d’establir aquestes sinergies entre MENFRI i la UfM, es va plantejar la creació d’un grup de treball d’experts en l’àmbit forestal, amb l’objectiu principal d’utilitzar el coneixement dels experts com a motor de creixement social i econòmic.

El Sr. Almotaz Abadi considera molt valuosos els recursos que The NODE pot oferir a la Regió Mediterrània i a més va destacar que els objectius d’aquesta plataforma eren molt propers als seus propis. El llançament de la plataforma serà al novembre de 2016 al Parlament de la UE a Brussel·les (Bèlgica).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Notícies
Veronica Couto Antelo

Eriçó a la fuga

Els eriçons de mar o garotes són animals herbívors, claus en la xarxa tròfica del fons marí. Van pasturant intensivament i mantenen aquests ecosistemes en

Sa Foradada, Menorca (Font: Crispin Jones a Unsplash)
Notícies
Florencia Florido

Una Mediterrània unida per la ciència pot impulsar l’acció climàtica

El CREAF i la Unió pel Mediterrani promouen la diplomàcia científica per fer front als grans reptes regionals derivats de l’emergència climàtica. Per fer-ho, han organitzat plegades el workshop “Increasing awareness of science diplomacy in the Mediterranean” i n’han publicat un informe ja disponible en accés obert.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia