The NODE: un grup de treball d’experts en desenvolupament de tota Europa

30 de juny 2016

El coordinador científic del CREAF, Enrique Doblas, està coordinant el Node d’Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient (The NODE), basant-se en la seva experiència com a gestor del projecte MENFRI. The NODE serà un node de serveis capaç de proporcionar solucions innovadores de desenvolupament sostenible, assessorament tècnic i de polítiques i oportunitats de mercat.

El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació

El Sr. Almotaz Abadi i Enrique Doblas discuteixen oportunitats de cooperació.

Els països de la UE i socis de la Mediterrània s’enfronten a reptes comuns pel que fa al canvi climàtic, el creixement econòmic, fomentar la inclusió social i enfortir el desenvolupament local.

Per discutir sobre les oportunitats i formes de cooperació dins el sector forestal, el Sr. Almotaz Abadi (Unió per la Mediterrània, UfM de les seves sigles en anglès) i el Dr. Enrique Doblas (coordinador de recerca del CREAF i director del projecte MENFRI) es van reunir recentment a la seu de la UfM a Barcelona.

El projecte MENFRI té molts punts en comú amb la missió mediambiental de la UfM, especialment perquè la Unió per la Mediterrània voldria gestionar projectes en temes forestals. Durant la reunió, a més d’establir aquestes sinergies entre MENFRI i la UfM, es va plantejar la creació d’un grup de treball d’experts en l’àmbit forestal, amb l’objectiu principal d’utilitzar el coneixement dels experts com a motor de creixement social i econòmic.

El Sr. Almotaz Abadi considera molt valuosos els recursos que The NODE pot oferir a la Regió Mediterrània i a més va destacar que els objectius d’aquesta plataforma eren molt propers als seus propis. El llançament de la plataforma serà al novembre de 2016 al Parlament de la UE a Brussel·les (Bèlgica).

, , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
L’hora de la natura també ha arribat al CREAF!
5 de juny 2020CREAF
Celebreu el Dia del Medi Ambient amb el CREAF i demostreu que sou #artistespernaturalesa
3 de juny 2020CREAF
, ,
Un sòl sa és imprescindible per a aconseguir la sobirania alimentària
29 de maig 2020Ángela Justamante
Sis tècniques imprescindibles per a conèixer l’agricultura regenerativa!
26 de maig 2020Ángela Justamante
L’agricultura podria retornar el 50% de les terres de cultiu a la natura i mantenir la seva producció
24 de maig 2020Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: