,

Notícies sobre evolució: la teoria i els nous coneixements, de Jaume Terradas

30 de novembre 2014

Us convidem a la presentació del darrer llibre d’en Jaume Terradas, fundador del CREAF i Catedràtic emèrit d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Un llibre que fa un repàs a les novetats més fascinants de la biologia dels darrers anys que han obligant a posar al dia els coneixements i les teories més conegudes sobre evolució.

Jaume Terradas

Jaume Terradas

Presentació del llibre i conferència

El progrés dels coneixements en biologia molecular, genòmica i epigenètica, en biologia del desenvolupament, en microbiologia, en ecologia i ciències del comportament i en molts altres camps aporta un allau d’informacions relacionades amb l’evolució. La noció dels gens com un enfilall de perles en la cadena de DNA, emetent ordres de manera unidireccional per construir les proteïnes ha passat a la història. L’omnipresència de fenòmens com la simbiosi apunta a mecanismes d’adquisició de paquets sencers de gens capaços de permetre noves funcions, difícils d’integrar en la genètica de poblacions. Pot ser que la selecció actuï a nivells superiors als dels gens i l’individu, potser als dels grups o d’altres. Per alguns científics destacats, el paradigma imperant des de fa setanta anys, la Síntesi Moderna o neodarwinisme, no pot integrar molts nous coneixements i l’evolució va molt més enllà  de processos de mutació i selecció. Molts d’altres defensen el paradigma, però resulta evident que cada dia ens assabentem de descobriments fascinants que la teoria ha d’assumir. Aquest llibre és un esforç per copsar la situació i preparar-nos per comprendre i seguir les novetats en un camp que és clau per totes les disciplines biològiques.

Data: 10 de desembre a les 19 h

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC

Organització: Seccions d’Ecologia Terrestre i d’Ensenyament de la SCB

Presentació del llibre: Ricard Guerrero, catedràtic de microbiologia de la UB, director de l’Academia Europaea, Barcelona, i membre de l’IEC

Conferència: Jaume Terradas, catedràtic d’ecologia de la UAB, investigador del CREAF i membre de l’IEC

Portada del llibre

Portada del llibre

Els assistents rebran una targeta amb un codi QR per a descarregar-se el llibre.
En finalitzar l’acte se servirà una copa de cava.
Preguem que confirmeu l’assistència a l’adreça: scb@iec.cat

 

, , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Més boscos per al Green Deal: la restauració passiva com a potencial alternativa a les plantacions
7 de gener 2021CREAF
Enrique Doblas intervé com a pèrit especialitzat en un debat sobre justícia i polítiques de protecció sòcio ambiental al Brasil
30 de desembre 2020Adriana Clivillé
Participem a Europabon, el projecte d’observació de la biodiversitat al servei de polítiques públiques europees
28 de desembre 2020Adriana Clivillé
,
El Prismàtic engega un cicle de seminaris virtuals dirigit a la gestió del medi natural
22 de desembre 2020Verónica Couto Antelo
Els nanoplàstics alteren el microbioma intestinal i poden afectar la salut dels organismes aquàtics i la humana
21 de desembre 2020Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: