,

Nous models que transformaran el disseny i el seguiment de les polítiques rurals de la UE

2 de març 2020

Un nou projecte Horizon 2020, on el CREAF participa activament, donarà eines millorades a les persones encarregades de les polítiques europees en l’àmbit agrícola, tenint en compte les necessitats dels agricultors i controlant eficaçment els impactes en els actius naturals, socials i culturals de les zones rurals. És el BESTMAP!

CC0 - Public Domain.

CC0 – Public Domain.

Gairebé la meitat de les terres de la Unió Europea són terres de conreu. Per aquest motiu, es calcula que les polítiques relacionades afecten directament la subsistència de més de deu milions d’agricultores i agricultors i la sostenibilitat dels agroecosistemes, inclosos els aliments, la bioenergia, l’aigua, l’emmagatzematge de carboni i la biodiversitat. Fins ara, aquestes polítiques no han aconseguit aturar la degradació ambiental. El BESTMAP (de l’anglès ‘Behavioural, Ecological and Socio-economic Tools for Modelling Agricultural Policy’) té com a objectiu desenvolupar un nou marc flexible, interoperable i personalitzable que permeti tenir en compte les necessitats dels agricultors i agricultores i controlar eficaçment els impactes de la política en els actius naturals, socials i culturals de les zones rurals.

El BESTMAP desenvoluparà models d’impactes de polítiques agrícoles innovadors, ja que, a part dels típics models econòmics, també s’inclouran models teòrics conductuals que tindran en compte la complexitat de la presa de decisions del món agrícola. Per aconseguir això s’entrevistaran al voltant de 200 agricultores i agricultors, la opinió dels quals serà introduïda en els models.

“Aquest nou projecte transformarà el sistema existent per avaluar els impactes de les polítiques i ajudarà a millorar la sostenibilitat dels paisatges agrícoles”, comenta el coordinador del projecte Guy Ziv de la Universitat de Leeds.” A la llarga, la nostra missió és millorar l’efectivitat de les polítiques europees i transformar el seu disseny, avaluació i seguiment”.

El recent desenvolupat marc s’implementarà a cinc regions d’arreu d’Europa, amb diversos contextos polítics agrícoles, socioeconòmics i polítics: Humber  Catchment (UK), Mulde River Basin (DE), South Moravia (CZ), Bačka Region (RS) i Catalunya (ES).

“Consultarem a membres dels governs locals, regionals i nacionals de les cinc regions estudiades, per conèixer la manera en què els Estats membres interpreten les polítiques a nivell de la UE en els plans estratègics nacionals i per comprendre quines són les prioritats ambientals més importants en les diferents regions” explica una de les participants i investigadora del CREAF, l’Anabel Sánchez.

Una eina d’ús senzill

Els especialistes de BESTMAP desenvoluparan una eina web senzilla d’utilitzar que ajudarà als responsables polítics a analitzar l’adopció de diversos esquemes agroambientals i ampliar l’enfocament innovador del projecte per modelar els impactes de la política agrícola a nivell regional i nacional.

“Els models resultants formaran part d’un entorn visual o panell de control (dashboard) on els encarregats de definir les polítiques i les intervencions podran projectar els resultats de diferents escenaris i així obtenir uns resultats esperats si apliquen una política o una intervenció determinades. El CREAF serà també l’encarregat de dissenyar aquest panell de control” explica la Cristina Domingo, de l’equip del CREAF.

, , , , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Enguany el Màster Oficial en Teledetecció i SIG s’impartirà en doble modalitat, presencial i en línia
23 de setembre 2020CREAF
,
Polyfarming, referent de Harvard per a dissenyar un nou model de ciutat
17 de setembre 2020Ángela Justamante
Publiquem el nostre primer butlletí internacional
8 de setembre 2020Adriana Clivillé
Les marmotes es comuniquen mitjançant dialectes
4 de setembre 2020Verónica Couto Antelo
La coincidència d’incendis amb pluges extremes multiplica el risc de perdre sòl forestal al Mediterrani
2 de setembre 2020CREAF

Follow CREAF on: