Enguany el Màster Oficial en Teledetecció i SIG s’impartirà en doble modalitat, presencial i en línia

23 de setembre 2020

El Màster Oficial en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica, impartit des de la UAB amb la col·laboració del CREAF, inaugura la seva 22a edició. L’experiència del curs passat, en què malgrat la COVID van poder contiuar la docència, ha impulsat que aquest any tingui també modalitat en streaming interactiu.

Imatge de satèl·lit de la ciutat de Nova York. Crèdit: Public Domain.

Imatge de satèl·lit de la ciutat de Nova York. Crèdit: Public Domain.

El professorat del màster no prové d’un únic departament universitari, sinó de departaments i universitats diverses, a més de centres de recerca, empreses i administracions punteres. Cadascú imparteix allò en què realment és un gran especialista i hi treballa habitualment. Per això, probablement, el Màster fa tants anys que funciona amb excel·lència i molts dels estudiants estan treballant en el sector.

XAVIER PONS, coordinador científic del màster i catedràtic en Geografia.

El màster, degà dels estudis oficials en aquestes disciplines, ha rebut la Menció d’Excel·lència pel seu professorat i permet obtenir el títol de Màster Universitari per la UAB. Aquest curs els i les estudiants poden assistir a classe presencialment de manera regular, assistir-hi puntualment en streaming interactiu, o fins i tot fer-ne un seguiment en línia durant períodes més o menys llargs si les seves circumstàncies personals (problemes de desplaçament físic o de salut, visats, etc) o de grup ho exigeixen. De la mateixa manera, si al llarg d’algun període del curs fos imperatiu un confinament, els estudis continuarien en streaming interactiu.

Per fer realitat aquesta doble modalitat s’ha habilitat una nova aula, àmplia i dotada amb ordinadors nous per a cada estudiant presencial. Tanmateix, aquells estudiants que necessitin seguir la classe en línia podran fer-ho còmodament també en aquesta aula, donat que disposa de compartició de pantalla, de micròfon mòbil i de càmera que enfoca 3 escenaris per retransmetre en directe tant la taula del docent, com la pissarra, com un pla general. Com que la retransmissió de la classe es fa de forma simultània, els estudiants que segueixin en streaming podran intervenir a classe, fent  els seus comentaris, preguntes, etc, transmeses pels altaveus ubicats a l’aula.

El màster en teledetecció és el mes antic de SIG a Catalunya i un element professionalitzador de primer ordre. El considerem cabdal en l’estratègia de transferència de coneixement del centre i en la de desenvolupament de les TIC aplicades a l’Ecologia.

JOAN PINO, director del CREAF i catedràtic de la UAB.

El període d’inscripció roman obert i queden algunes places disponibles. El Màster s’iniciarà el dijous 08/10/2020 en un horari de dilluns a dijous, de 16:30 h a 20:30 h. Les pràctiques seran els divendres de 15:00 h a 19:00 h. del fus horari per a Barcelona (UTC+1).

Podeu llegir més informació a la pàgina web del Màster.

Inscripcions a l’espai de formació de la UAB.

, , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat
13 de desembre 2021CREAF
Caminar pel bosc redueix la concentració de cortisol, l’hormona de l’estrès
9 de desembre 2021CREAF
Els boscos de Catalunya acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 4,4 anys
9 de desembre 2021CREAF
,
Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes
9 de desembre 2021Adriana Clivillé
,
Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes
9 de desembre 2021Adriana Clivillé

Follow CREAF on: