Search

Per què no sortim més a l’aire lliure a fer classe?

Foto: Anna Samoylova
Foto: Anna Samoylova

El projecte europeu Clearing House llança avui una enquesta dirigida a mestres d’alumnes de primària i secundària de tota Catalunya per saber si es fa classe a l’aire lliure, quins inconvenients o barreres hi troben, i quins continguts es donen, o falten, que facin referència al verd de les ciutats.

Foto: Anna Samoylova
Foto: Anna Samoylova

En una situació com la que ens trobem avui en dia, on el sistema educatiu s’haurà de replantejar si volem mantenir una distància social entre alumnes, els objectius del projecte europeu Clearing House pren més rellevància que mai. Us imagineu fer classe a l’aire lliure? Replantejar els patis de les escoles i omplir-los de verd i d’arbres? Sortir als jardins arbrats a estudiar llengua, música o matemàtiques?

El projecte vol construir una comunitat educativa motivada i implicada en replantejar els espais d'aprenentatge i deixar entrar el verd i els arbres durant les hores lectives.

El projecte europeu Clearing House llança avui una enquesta dirigida a mestres d’alumnes de primària i secundària de tota Catalunya per saber si es fa classe a l’aire lliure, quins inconvenients o barreres i troben, i quins continguts es donen, o falten, que facin referència al verd de les ciutats.

>> CLICA AQUÍ I PARTICIPA A L’ENQUESTA ARA<<

Aquest nou projecte té per objectiu conèixer en profunditat els arbres i els boscos que trobem en les zones urbanes, millorar-ne la seva gestió i potenciar la seva presència dins les ciutats. Per fer-ho, estan convençuts que tota la comunitat educativa pot ser un actor molt important. La informació d’aquesta enquesta s’utilitzarà per dues accions centrals del projecte als que tota la comunitat educativa està convidada a participar.

Foto: Cub Pup Studio CCBY
Foto: Cub Pup Studio CCBY

Per un costat, el projecte vol construir una comunitat educativa motivada i implicada en replantejar els espais d’aprenentatge i deixar entrar el verd i els arbres durant les hores lectives. Per altra banda, el projecte vol recol·lectar informació per produir material educatiu per alumnes de 10-14 anys que abordin l’educació sobre arbres i boscos urbans d’arreu del món i que ajudin als mestres a introduir els arbres i els verds a les escoles.

Ens ajudeu?

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Passeig de pujades, al costat del parc de la Ciutadella (Barcelona). Foto: Corina Basnou.
Notícies
Anna Ramon

Ens hem acostumat a respirar contaminació?

El CREAF llança una campanya a través d’una app per conèixer com percep la contaminació de l’aire i el verd urbà la gent que fa vida dins de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia