La plataforma de coneixement Prismàtic publica la seva primera memòria anual

9 de juny 2020

El document recull les fitxes publicades durant el 2019 per les diferents entitats de recerca que hi participen, que actualment ja són disset. També s’hi poden trobar altres dades sobre la plataforma, la jornada anual que organitza i bibliografia.

Fragment de la portada. Crèdit: Prismàtic.

Fragment de la portada.

La iniciativa, que busca enfortir l’agenda comuna entre la recerca científica i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat, compta ja amb un recorregut de gairebé quatre anys i publica ara la seva primera (de moltes!) memòria anual.

>> Podeu consultar-la en aquest enllaç <<

Què és el Prismàtic?

El Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dirigida a les persones que treballen en la planificació i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. Va néixer per iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de donar suport al disseny i la implemetació de polítiques ambientals més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica.

Aquest espai digital recull el coneixement d’avantguarda que generen els centres de recerca i altres organismes de Catalunya a partir de la producció científica publicada (articles, manuals, informes, jornades…). L’espai té un cercador intuïtiu i fàcil d’utilitzar, que dóna accés a unes fitxes-resum que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible. Aquesta cerca d’un diàleg entre les persones gestores i investigadores s’emmarca en l’objectiu 1.1 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030 de la Generalitat de Catalunya. 

No obstant, el Prismàtic és molt més que la seva pàgina web, l’espai digital que va néixer fa uns anys. Ara, compta també amb un butlletí mensual que recull les novetats de la plataforma, un compte de Twitter per ampliar-ne la difusió i diverses jornades anuals que permeten l’intercanvi presencial entre la ciència i la gestió.

, , , , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
L’escola Peramàs crea un mapa interactiu dels ocells de Mataró amb l’assessorament del CREAF
2 de juliol 2020Pau Guzmán
El CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration
1 de juliol 2020Adriana Clivillé
Vols ajudar a testejar el Laboratori Forestal Català?
26 de juny 2020CREAF
El CREAF s’uneix a Red4C per elaborar una guia de canvi climàtic i ciència ciutadana
25 de juny 2020Pau Guzmán
Durant l’estiu els boscos emeten més concentració de monoterpens, les fragàncies relacionades amb la salut de les persones
22 de juny 2020CREAF

Follow CREAF on: