La plataforma de coneixement Prismàtic publica la seva primera memòria anual

9 de juny 2020

El document recull les fitxes publicades durant el 2019 per les diferents entitats de recerca que hi participen, que actualment ja són disset. També s’hi poden trobar altres dades sobre la plataforma, la jornada anual que organitza i bibliografia.

Fragment de la portada. Crèdit: Prismàtic.

Fragment de la portada.

La iniciativa, que busca enfortir l’agenda comuna entre la recerca científica i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat, compta ja amb un recorregut de gairebé quatre anys i publica ara la seva primera (de moltes!) memòria anual.

>> Podeu consultar-la en aquest enllaç <<

Què és el Prismàtic?

El Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dirigida a les persones que treballen en la planificació i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. Va néixer per iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de donar suport al disseny i la implemetació de polítiques ambientals més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica.

Aquest espai digital recull el coneixement d’avantguarda que generen els centres de recerca i altres organismes de Catalunya a partir de la producció científica publicada (articles, manuals, informes, jornades…). L’espai té un cercador intuïtiu i fàcil d’utilitzar, que dóna accés a unes fitxes-resum que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible. Aquesta cerca d’un diàleg entre les persones gestores i investigadores s’emmarca en l’objectiu 1.1 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030 de la Generalitat de Catalunya. 

No obstant, el Prismàtic és molt més que la seva pàgina web, l’espai digital que va néixer fa uns anys. Ara, compta també amb un butlletí mensual que recull les novetats de la plataforma, un compte de Twitter per ampliar-ne la difusió i diverses jornades anuals que permeten l’intercanvi presencial entre la ciència i la gestió.

, , , , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
Jaume Terradas: «Mantenir la integritat dels ecosistemes beneficia la humanitat, els animals i la biodiversitat»
4 de desembre 2020CREAF
Nou Atles dels ocells nidificants d’Europa, una fita per la investigació de la biodiversitat i la conservació de la natura
3 de desembre 2020Adriana Clivillé
,
L’oli de palma busca reconvertir-se en biocarbó
3 de desembre 2020Verónica Couto Antelo
,
Temperatures càlides i pluges regulars, així ha estat l’any amb més mosquits a Espanya
1 de desembre 2020Àlex Richter-Boix
Ja pots descarregar la nova guia sobre ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental
27 de novembre 2020CREAF

Follow CREAF on: