,

Quatre investigadors del CREAF entre els científics més influents del món

21 de novembre 2019

Jordi Martínez-Vilalta, Jordi Sardans, Maurizio Mencuccini i Josep Peñuelas figuren a la llista dels investigadors i investigadores més citades del món que publica la Clarivate Analytics (empresa líder al sector de la innovació) cada any.

Expedició a les muntanyes d'Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

Expedició a les muntanyes d’Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

La llista Highly Cited Researchers identifica les expertes i experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en 21 àrees d’estudi diferents. Enguany ha inclòs més de 6.200 investigadors i investigadores de tot el món, entre els quals consten 32 homes i 7 dones catalanes. El tres països capdavanters en número són els Estats Units d’Amèrica (amb 2.737 investigadors), la Xina (636) i el Regne Unit (516), seguits per Alemanya, Austràlia, Canadà, Holanda, França, Suïssa i Espanya.

Tant en Jordi Martínez-Vilalta com en Maurizio Mencuccini han entrat al rànquing en la categoria de “Plant and Animal Science”, en Josep Peñuelas com a “Environmental and Ecology” i en Jordi Sardans “Cross-Field”. També apareixen a la llista antics membres del CREAF: la Montserrat Vilà, que ara treballa a la Estación Biológica de Doñana, i en Pep Canadell, al CSIRO d’Austràlia. Unes dades molt interessants, doncs revelen que el 10% dels investigadors influents de Catalunya són CREAF. La informació bibliomètrica per classificar-los i per fer la llista s’ha extret de la base de dades Web of Science (WoS) i Essential Science Indicators (ESI).

 

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any.

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. Consten els articles que han publicat al llarg del temps, els cops que s’han citat aquests i les seves participacions com a revisors. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any que apareix al rànquing. Font: Publons.

 

, , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
El canvi climàtic i el creixement poblacional, claus del declivi de la civilització de l’Illa de Pasqua
30 de juliol 2020Verónica Couto Antelo
Un estudi participatiu ha permès observar 2.579 papallones de 29 espècies diferents als parcs i platges metropolitans
24 de juliol 2020CREAF
El canvi climàtic, la desforestació i els incendis modifiquen la fragància de la selva de l’Amazones
23 de juliol 2020Anna Ramon Revilla
,
Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta
20 de juliol 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: