,

Quatre investigadors del CREAF entre els científics més influents del món

21 de novembre 2019

Jordi Martínez-Vilalta, Jordi Sardans, Maurizio Mencuccini i Josep Peñuelas figuren a la llista dels investigadors i investigadores més citades del món que publica la Clarivate Analytics (empresa líder al sector de la innovació) cada any.

Expedició a les muntanyes d'Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

Expedició a les muntanyes d’Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

La llista Highly Cited Researchers identifica les expertes i experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en 21 àrees d’estudi diferents. Enguany ha inclòs més de 6.200 investigadors i investigadores de tot el món, entre els quals consten 32 homes i 7 dones catalanes. El tres països capdavanters en número són els Estats Units d’Amèrica (amb 2.737 investigadors), la Xina (636) i el Regne Unit (516), seguits per Alemanya, Austràlia, Canadà, Holanda, França, Suïssa i Espanya.

Tant en Jordi Martínez-Vilalta com en Maurizio Mencuccini han entrat al rànquing en la categoria de “Plant and Animal Science”, en Josep Peñuelas com a “Environmental and Ecology” i en Jordi Sardans “Cross-Field”. També apareixen a la llista antics membres del CREAF: la Montserrat Vilà, que ara treballa a la Estación Biológica de Doñana, i en Pep Canadell, al CSIRO d’Austràlia. Unes dades molt interessants, doncs revelen que el 10% dels investigadors influents de Catalunya són CREAF. La informació bibliomètrica per classificar-los i per fer la llista s’ha extret de la base de dades Web of Science (WoS) i Essential Science Indicators (ESI).

 

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any.

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. Consten els articles que han publicat al llarg del temps, els cops que s’han citat aquests i les seves participacions com a revisors. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any que apareix al rànquing. Font: Publons.

 

, , , , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
Les arrels de les plantes silvestres segreguen compostos que ens estalviarien pesticides i fertilitzants
5 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
L’Olga Margalef, en Sergi Pla i l’Oriol Grau són entrevistats a El Matí de Catalunya Ràdio
4 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
, , ,
New call: PhD positions at CREAF with “La Caixa” – INPhINIT fellowship programme
3 de desembre 2019CREAF
,
El canvi climàtic canvia com les plantes i els microorganismes es relacionen
2 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
Tenir quatre o cinc dits no és qüestió de sexe en les tortugues mediterrànies
2 de desembre 2019Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: