Segona jornada anual de la plataforma Prismàtic

9 de novembre 2018

Durant l’acte, s’han presentat diverses eines i avanços científics que poden contribuir a millorar la gestió i la planificació de la biodiversitat. El Prismàtic té per objectiu apropar la visió acadèmica i científica a la presa de decisions en la gestió del patrimoni natural.

jornadaprismatic2018

Aquest 9 de novembre ha tingut lloc la segona edició de la jornada anual de la plataforma Prismàtic. Aquesta iniciativa, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i organitzada pel CREAF, pretén implementar els últims avanços científics a la presa de decisions en la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. La seu del Departament ha acollit l’acte, on entitats, institucions i la Generalitat han pogut intercanviar i compartir coneixements acadèmics i eines existents vinculades al seguiment de la biodiversitat que puguin millorar la gestió d’aquesta àrea.

La trobada ha ajudat a que les persones dedicades a la gestió del territori coneguin les eines de referència per a la planificació territorial; també el com l’observació aeroespacial pot contribuir en la planificació i conservació d’espais naturals protegits, i en les estratègies per a una millor gestió dels rius mediterranis en zones urbanitzades, amb l’ús de plantes aquàtiques.

El Prismàtic va arrencar durant el 2017 de la mà del Departament de Territori i Sostenibilitat, i amb la participació d’onze instituts i centres de recerca catalans. Va néixer amb l’objectiu de ser un punt de trobada entre els centres de recerca de Catalunya que generen producció científica en matèria mediambiental i els gestors de la natura públics i privats. Els resultats científics es presenten resumits i en un llenguatge accessible, i d’aquesta manera, l’eina aporta agilitat i eficiència a la gestió del patrimoni natural, perquè facilita les últimes novetats del sector en temes com la biodiversitat, els boscos, el canvi climàtic o la gestió del territori, de cara a la presa de decisions.

Aquí podeu veure l’activitat a través de Twitter que ha generat la jornada, sota l’etiqueta #JornadaPrismatic2018.

, , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Teresa Rosas participa en una xerrada de la Setmana de la Ciència
8 de novembre 2018Albert Naya i Díaz
Un equip de recerca internacional descriu el fòssil més antic d’esquirol volador
5 de novembre 2018Verónica Couto Antelo
,
Els anells dels arbres expliquen el moviment dels tròpics des del segle XIII
5 de novembre 2018CREAF
Matadepera s’alia amb el CREAF per passar a l’acció en la lluita contra el canvi climàtic
25 d'octubre 2018Anna Ramon Revilla
,
S’obre la inscripció al primer congrés ibèric d’ecologia de SIBECOL
23 d'octubre 2018CREAF

Follow CREAF on: