Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de ‘New Phytologist’

31 de juliol 2017

La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.

presentaciotere

La ciutat anglesa d’Exeter va acollir del 27 al 29 de juny el 39th New Phytologist Symposium, una trobada amb l’objectiu de reunir ecòlegs de camp i modelitzadors d’arreu del món. Un dels reptes més grans al que s’enfronten aquestes dues comunitats de científics és identificar les característiques vegetals més simples i alhora rellevants que reflecteixen la diversitat que observem a la natura. D’aquesta manera es podran millorar els models globals que prediuen com respondran els ecosistemes davant condicions de canvi climàtic.

Durant el desenvolupament del congrés, la Teresa Rosas va exposar la seva investigació i posteriorment l’organització del simposi va considerar el cartell emprat per la investigadora del CREAF mereixedor del guardó a millor pòster.

L’estudi, realitzat per la Teresa, en Jordi Martínez Vilalta (CREAF-UAB) i en Maurizio Mencuccini (CREAF-ICREA), se centra en buscar, considerant la influència del clima, si el funcionament del transport d’aigua per la planta  està relacionat amb com són i funcionen les seves fulles. Entendre com es coordinen aquests dos nivells (el transport d’aigua és a escala de tota la planta, i les fulles són només un dels seus òrgans), i seleccionar les característiques que descriuen millor el funcionament de la planta en condicions d’estrès hídric, ajudarà a millorar la nostra capacitat de predir canvis en la vegetació en un context de canvi climàtic on es preveuen sequeres més freqüents i intenses.

 

, , , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
, , ,
Quatre científics espanyols reben el premi Nature
5 de desembre 2017CREAF
Resum de la jornada “Invasions biològiques: punt de trobada entre recerca i gestió”
5 de desembre 2017CREAF
Els boscos frenen, de moment, l’augment de CO2 i el canvi climàtic
4 de desembre 2017Albert Naya i Díaz
Josep Peñuelas apareix a la llista de científics més influents del món
27 de novembre 2017Albert Naya i Díaz
Què és i com es gestiona un bosc madur? Trobada al PN dels Ports
24 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: