Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de ‘New Phytologist’

31 de juliol 2017

La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.

presentaciotere

La ciutat anglesa d’Exeter va acollir del 27 al 29 de juny el 39th New Phytologist Symposium, una trobada amb l’objectiu de reunir ecòlegs de camp i modelitzadors d’arreu del món. Un dels reptes més grans al que s’enfronten aquestes dues comunitats de científics és identificar les característiques vegetals més simples i alhora rellevants que reflecteixen la diversitat que observem a la natura. D’aquesta manera es podran millorar els models globals que prediuen com respondran els ecosistemes davant condicions de canvi climàtic.

Durant el desenvolupament del congrés, la Teresa Rosas va exposar la seva investigació i posteriorment l’organització del simposi va considerar el cartell emprat per la investigadora del CREAF mereixedor del guardó a millor pòster. A més, posteriorment la publicació New Phytologist li va fer aquesta entrevista.

L’estudi, realitzat per la Teresa, en Jordi Martínez Vilalta (CREAF-UAB) i en Maurizio Mencuccini (CREAF-ICREA), se centra en buscar, considerant la influència del clima, si el funcionament del transport d’aigua per la planta  està relacionat amb com són i funcionen les seves fulles. Entendre com es coordinen aquests dos nivells (el transport d’aigua és a escala de tota la planta, i les fulles són només un dels seus òrgans), i seleccionar les característiques que descriuen millor el funcionament de la planta en condicions d’estrès hídric, ajudarà a millorar la nostra capacitat de predir canvis en la vegetació en un context de canvi climàtic on es preveuen sequeres més freqüents i intenses.

 

, , , , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Neix el primer observatori ciutadà de papallones urbanes
22 de febrer 2018Anna Ramon Revilla
Mor Joan Puigdefàbregas
19 de febrer 2018Jaume Terradas
Fomentar els marges entre cultius és vital per la supervivència dels pol·linitzadors
19 de febrer 2018Anna Ramon Revilla
Com podem connectar la recerca en patrimoni marí amb la seva gestió?
19 de febrer 2018Verónica Couto Antelo
, , ,
La Biblioteca de Ciències de la UAB dedica un cicle d’exposicions sobre ciència ciutadana
18 de febrer 2018CREAF

Follow CREAF on: