, , ,

Tot a punt pel congrés fundacional de SIBECOL, la nova societat Ibèrica d’ecologia

30 de gener 2019

SIBECOL es va crear el 2018 de la mà de l’Associació Espanyola d’Ecologia Terrestre (AEET), l’Associació Ibèrica de Limnologia (AIL), la Societat Portuguesa d’Ecologia (SPECO) i la Societat Espanyola d’Etologia i Ecologia Evolutiva (SEEEE). El congrés coincideix amb el centenari del naixement del professor Ramon Margalef.

El congrés preveu sessions sobre objectes d'estudi que comparteixen molts aspectes en comú, però que fins ara s'havien abordat de manera independent, com per exemple els arbres i els organismes marins, o els sòls i els sediments

El congrés preveu sessions sobre objectes d’estudi que comparteixen molts aspectes en comú, però que fins ara s’havien abordat de manera independent, com per exemple els arbres i els organismes marins, o els sòls i els sediments

Quins són els reptes ecològics que planteja el planeta al segle XXI? En primer lloc el canvi global, que afecta tan els ecosistemes marins com els terrestres, els efectes dels contaminants en el medi natural, les espècies invasores  i els desafiaments per conservar la biodiversitat en un món globalitzat, entre d’altres.

Aquestes i moltes d’altres temàtiques són les que abordaran prop de set-cents experts i expertes de l’àmbit internacional durant el I Congrés de la Societat Ibèrica d’Ecologia (SIBECOL), del 4 al 7 de febrer a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. SIBECOL és la primera societat científica en ecologia de tota la península Ibèrica. Està integrada per més de dos mil membres d’Espanya i Portugal, i té com a objectiu potenciar el coneixement sobre els ecosistemes terrestres i aquàtics i millorar la gestió del medi natural i la sostenibilitat ambiental.

El congrés fundacional de SIBECOL coincideix amb la commemoració del centenari del naixement del professor Ramon Margalef (1919-2004), catedràtic d’Ecologia a la UB des del 1967 i referent de generacions d’ecòlegs i naturalistes de tot el país. Està organitzat per un comitè dirigit per Isabel Muñoz (Facultat de Biologia UB), Josep Piñol (CREAF i UAB), Cèlia Marrasé (ICM-CSIC) i Francisco Lloret (CREAF i UAB).

La inauguració del congrés tindrà lloc el dilluns 4 de febrer, a les 17 h, a l'Aula Magna de la Facultat de Biologia de la UB.

L’acte inaugural el presidirà el rector de la UB, Joan Elias, i hi participaran Cèlia Marrasé, presidenta de SIBECOL; Francisco Lloret, president de l’AEET; Joandomènec Ros, catedràtic d’Ecologia de la UB i president de l’Institut d’Estudis Catalans; Sonia Castañeda, directora de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, i Cristina Máguas, presidenta de la Federació Europea d’Ecologia (EEF). La conferència inaugural, titulada «Rebuilding marine biodiversity in a shifting ocean», serà a càrrec de l’expert Carlos M. Duarte, de la Universitat de Ciència i Tecnologia Rei Abdul·là (Aràbia Saudita).

Accés al programa complet del Meeting SIBECOL

Accés a la web del Meeting SIBECOL

En el I Congrés de SIBECOL, que coincidirà amb el XIV Congrés de l’Associació Espanyola d’Ecologia Terrestre (AEET), hi participen Universitat de Barcelona, el CREAF, la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​la Universitat de Girona, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

>> Podeu llegir la notícia sencera al web de la UB. 

, , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Investigadors del CREAF i del CTFC reclamen una estratègia dinàmica per conservar la biodiversitat a Europa
19 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
Marcos Fernández-Martínez, Josep Peñuelas i Jordi Sardans guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018
15 de febrer 2019CREAF
,
Els boscos de Catalunya es mantenen verds tot i la gran quantitat de processionària
12 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
, , ,
11 dones imprescindibles per l’ecologia terrestre i l’evolució
11 de febrer 2019CREAF
El CREAF i l’escola Peramàs de Mataró comencen una relació plena de magnetisme
6 de febrer 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: