Tres visites guiades a parcel·les experimentals del projecte Life MEDACC

28 d'abril 2016

El projecte Life MEDACC ofereix la possibilitat de visitar tres proves pilot al Solsonès, el Pallars Jussà i el Baix Empordà. Durant les properes setmanes es podran visitar algunes de les parcel·les agrícoles i forestals on s’està duent a terme el projecte.

Jornada vinculada al projecte Life MEDACC de trobada amb periodistes i comunicadors científics del passat novembre de 2015 a l'Empordà. Autor: CREAF

Jornada vinculada al projecte Life MEDACC de trobada amb periodistes i comunicadors científics del passat novembre de 2015 a l’Empordà. Autor: CREAF

La primera visita, conduïda pels investigadors dels CREAF Diana Pascual i Eduard Pla, serà el 6 de maig, a les finques de pinassa a la Llobera (Solsonès) i es farà coincidir amb les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera. La segona serà una visita a les vinyes en alçada del Pallars Jussà de la mà de Robert Savé (IRTA), i que es fa amb col·laboració de les Bodegues Torres. Finalment, la tercera jornada s’emplaçarà al Baix Empordà el 1 de juny. En aquest cas, l’Eduard i la Diana —juntament amb en Robert Savé i en Francesc Camps, de l’IRTA— conduiran la visita a un reg en blat de moro al Baix Ter i a les finques d’alzina de la Muga.

Life MEDACC és un projecte que neix el 2013 i que s’estendrà fins el 2018 amb l’objectiu de desenvolupar estratègies d’adaptació dels sistemes agroforestals i urbans mediterranis al canvi climàtic. Per fer-ho, s’estan realitzant diversos experiments relacionats amb la gestió de masses forestals, l’agricultura i la gestió de l’aigua a les conques dels rius Ter, Muga i Segre.

Plantació de blat del Mas Badia, on tindrà lloc la tercera de les visites, l'1 de juny. Autor: CREAF

Plantació de blat del Mas Badia, on tindrà lloc la tercera de les visites, l’1 de juny. Autor: CREAF

Un dels punts forts del projecte és la integració i participació de diversos actors del territori implicats, així com la voluntat de comunicar i difondre les accions que s’estan duent a terme. Ara, s’ofereix la possibilitat de visitar les proves pilot que s’estan executant en diferents parcel·les agrícoles i forestals. L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer el perquè d’aquests experiments de camp, els objectius que tenen, i els resultats que s’estan obtenint.

En cas de voler assistir a les dues darreres, cal enviar un correu a: gborras@gencat.cat (per la primera de les jornades cal contactar amb el Consorci Forestal de Catalunya: consorci@forestal.cat).

, , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
El canvi climàtic i el creixement poblacional, claus del declivi de la civilització de l’Illa de Pasqua
30 de juliol 2020Verónica Couto Antelo
Un estudi participatiu ha permès observar 2.579 papallones de 29 espècies diferents als parcs i platges metropolitans
24 de juliol 2020CREAF
El canvi climàtic, la desforestació i els incendis modifiquen la fragància de la selva de l’Amazones
23 de juliol 2020Anna Ramon Revilla
,
Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta
20 de juliol 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: