Search

Tres visites guiades a parcel·les experimentals del projecte Life MEDACC

El projecte Life MEDACC ofereix la possibilitat de visitar tres proves pilot al Solsonès, el Pallars Jussà i el Baix Empordà. Durant les properes setmanes es podran visitar algunes de les parcel·les agrícoles i forestals on s’està duent a terme el projecte.

Jornada vinculada al projecte Life MEDACC de trobada amb periodistes i comunicadors científics del passat novembre de 2015 a l'Empordà. Autor: CREAF
Jornada vinculada al projecte Life MEDACC de trobada amb periodistes i comunicadors científics del passat novembre de 2015 a l’Empordà. Autor: CREAF

La primera visita, conduïda pels investigadors dels CREAF Diana Pascual i Eduard Pla, serà el 6 de maig, a les finques de pinassa a la Llobera (Solsonès) i es farà coincidir amb les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera. La segona serà una visita a les vinyes en alçada del Pallars Jussà de la mà de Robert Savé (IRTA), i que es fa amb col·laboració de les Bodegues Torres. Finalment, la tercera jornada s’emplaçarà al Baix Empordà el 1 de juny. En aquest cas, l’Eduard i la Diana —juntament amb en Robert Savé i en Francesc Camps, de l’IRTA— conduiran la visita a un reg en blat de moro al Baix Ter i a les finques d’alzina de la Muga.

Life MEDACC és un projecte que neix el 2013 i que s’estendrà fins el 2018 amb l’objectiu de desenvolupar estratègies d’adaptació dels sistemes agroforestals i urbans mediterranis al canvi climàtic. Per fer-ho, s’estan realitzant diversos experiments relacionats amb la gestió de masses forestals, l’agricultura i la gestió de l’aigua a les conques dels rius Ter, Muga i Segre.

Plantació de blat del Mas Badia, on tindrà lloc la tercera de les visites, l'1 de juny. Autor: CREAF
Plantació de blat del Mas Badia, on tindrà lloc la tercera de les visites, l’1 de juny. Autor: CREAF

Un dels punts forts del projecte és la integració i participació de diversos actors del territori implicats, així com la voluntat de comunicar i difondre les accions que s’estan duent a terme. Ara, s’ofereix la possibilitat de visitar les proves pilot que s’estan executant en diferents parcel·les agrícoles i forestals. L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer el perquè d’aquests experiments de camp, els objectius que tenen, i els resultats que s’estan obtenint.

En cas de voler assistir a les dues darreres, cal enviar un correu a: gborras@gencat.cat (per la primera de les jornades cal contactar amb el Consorci Forestal de Catalunya: consorci@forestal.cat).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia