“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3

12 de novembre 2019

El programa dedica un reportatge als insectes i la seva importància en el present i futur de la societat i el medi natural. Des de l’alimentació, el manteniments dels ecosistemes, la pol·linització o la resolució d’assassinats.

quèquicom

El passat 23 d’octubre, en Jordi Bosch, ecòleg del CREAF, va participar en el programa dedicat a la ciència ‘Quèquicom’ que s’emet al canal 33. En aquesta edició, titulada Insectes que ens donen ales, s’indagava en el món d’aquests petits invertebrats i com de necessaris són.

Durant el reportatge, el Dr. Bosch va fer una sortida als camps experimentals del Garraf amb el periodista Pere Renom. Segons els estudis que ha fet el seu equip, explicava, “una espècie de pol·linitzador visita un promig de quatre o cinc plantes, sent el romaní, la farigola i l’estepa blanca les més visitades en una hectàrea de brolla; al mateix temps una planta pot rebre unes 26 espècies diferents de pol·linitzadors”. L’investigador també va fer menció a la població d’abelles que s’hi troben: “al Garraf s’han trobat 133 espècies d’abelles, que són els pol·linitzadors més eficaços dels que hi habiten”.

Podeu recuperar-lo en aquest enllaç.

 

, , , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: