“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3

12 de novembre 2019

El programa dedica un reportatge als insectes i la seva importància en el present i futur de la societat i el medi natural. Des de l’alimentació, el manteniments dels ecosistemes, la pol·linització o la resolució d’assassinats.

quèquicom

El passat 23 d’octubre, en Jordi Bosch, ecòleg del CREAF, va participar en el programa dedicat a la ciència ‘Quèquicom’ que s’emet al canal 33. En aquesta edició, titulada Insectes que ens donen ales, s’indagava en el món d’aquests petits invertebrats i com de necessaris són.

Durant el reportatge, el Dr. Bosch va fer una sortida als camps experimentals del Garraf amb el periodista Pere Renom. Segons els estudis que ha fet el seu equip, explicava, “una espècie de pol·linitzador visita un promig de quatre o cinc plantes, sent el romaní, la farigola i l’estepa blanca les més visitades en una hectàrea de brolla; al mateix temps una planta pot rebre unes 26 espècies diferents de pol·linitzadors”. L’investigador també va fer menció a la població d’abelles que s’hi troben: “al Garraf s’han trobat 133 espècies d’abelles, que són els pol·linitzadors més eficaços dels que hi habiten”.

Podeu recuperar-lo en aquest enllaç.

 

, , , , , , , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
L’Olga Margalef, en Sergi Pla i l’Oriol Grau són entrevistats a El Matí de Catalunya Ràdio
4 de desembre 2019Verónica Couto Antelo
Som a temps d’aturar el canvi climàtic?
4 d'octubre 2019CREAF
El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica
4 d'octubre 2019CREAF
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
,
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: