, ,

Vaga Global pel Clima del 15 març

13 de març 2019

El CREAF porta 30 anys publicant articles científics a nivell internacional on s’alerta dels efectes, les causes i els futurs escenaris  en un context de canvi climàtic. El CREAF entén que la situació actual és una situació d’emergència climàtica i ambiental, que cal posar-hi solucions inmediates i que la Vaga Global del Clima és una oportunitat per fer pressió i posar aquest tema en les agendes polítiques i mediàtiques. 

Mobilització a Barcelona dels Friday for Future | Pol Rius

Mobilització a Barcelona dels Friday for Future | Pol Rius CCBY (http://catalunyaplural.cat)

Són joves, i per tant els principals damnificats de la incompetència i de la inacció dels dirigents polítics davant de l’emergència climàtica en la que es troba el planeta. El seu futur depèn de que avui, sense esperar ni un minut més, es posin en marxa polítiques efectives per fer front al canvi climàtic. Per intentar mitigar els seus efectes. Per adaptar-nos als impactes que ja són irrefrenables. Per mantenir un món en unes condicions mínimes per sobreviure, per assegurar la convivència davant la falta de recursos com l’aigua o el menjar que patirem en els propers anys.

Greta Thunberg, l’activista sueca de 16 anys que va promoure la iniciativa de Fridays for Future ho va deixar molt clar als polítics del Fòrum Econòmic Mundial a finals de gener a Suïssa:  “No vull que tingueu esperança, vull que entreu en pànic. Vull que sentiu la por que sento cada dia i després vull que actueu”.

Així doncs el seu missatge i el de milers de joves arreu del món està ben clar. Ja es coneixen les amenaces del canvi climàtic, la ciència ho recorda cada dia, no calen més avisos, no calen més missatges des de la ciència per convèncer ningú, cal que la política actuï i que el nostre sistema de consum i energètic es descarbonitzi el més aviat possible. A poder ser, avui mateix. Cal també la implicació personal i conscient de cadascú de nosaltres i que canviem els nostres hàbits de consum per reduir la nostra petjada individual de carboni. Si les nostres accions individuals han contribuït de manera tan notable a agreujar el problema, no té cap sentit pensar que ara es massa petit el que puguem fer per alleugerir-lo.

"No vull que tingueu esperança, vull que entreu en pànic. Vull que sentiu la por que sento cada dia i després vull que actueu", Greta Thunberg. 

Des del CREAF  pensem que aquest moviment de joves arreu del món és vital per posar el problema a l’agenda política i mediàtica. La mobilització arriba especialment tard a casa nostra, si tenim en compte que el la conca mediterrània és un dels territoris més vulnerables als efectes del canvi climàtic, però esperem que hagi arribat per quedar-se, créixer i produir canvis.

30 anys estudiant el canvi climàtic i els seus efectes sobre els ecosistemes

Des del CREAF seguirem avançant en l’estudi del canvi climàtic:

….entre molts altres temes.

Les convocatòries a Catalunya promogudes per sindicats d’estudiants i altres entitats s’han estès per diferents ciutats:

Barcelona https://www.instagram.com/fridaysforfuture.bcn/

Girona https://www.instagram.com/fridaysfuture.girona/

Tarragona - https://www.instagram.com/fridaysforfuture_tgn/

Lleida - https://www.instagram.com/f4flleida/

Terrassa - https://www.instagram.com/fridaysforfuture.terrassa/

Sant Joan Despí https://www.instagram.com/sosclimatic/

Sant Cugat - https://www.instagram.com/f4fsantcugat/

Vic  https://www.instagram.com/fridaysforfuture.vic/

, , , ,

Anna Ramon Revilla
Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon
23 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
El tractament de les aigües urbanes provoca canvis en la flora i fauna dels rius
16 d'agost 2019Verónica Couto Antelo
,
Els paisatges agrícoles amb parcel·les petites i variades fomenten la biodiversitat
29 de juliol 2019Anna Ramon Revilla
,
La ciència ciutadana, una gran aliada per a vigilar les espècies exòtiques
26 de juliol 2019Ángela Justamante
,
El CREAF contribueix a una metodologia europea per orientar la restauració dels ecosistemes
24 de juliol 2019CREAF

Follow CREAF on: