VÍDEO: Les abelles solitàries poden millorar la pol·linització de fruiters

30 de setembre 2019

Disponible el vídeo final del projecte “Demostració de l’ús d’una abella solitària per millorar la pol·linització de fruiters”, dels investigadors Jordi Bosch i Anselm Rodrigo.

Caixa niu d'abelles solitàries instal·lada en un camp fruiter de Lleida. Foto: CREAF.

Caixa niu d’abelles solitàries instal·lada en un camp fruiter de Lleida. Foto: CREAF.

Aquest vídeo és el resum final del projecte que han dut a terme el CREAF i l’IRTA en diferents conreus d’arbres fruiters de Lleida i Girona. La incorporació de caixes niu per a abelles solitàries l’any 2017 va permetre millorar les poblacions autòctones d’Osmia cornuta, una espècie d’abella solitària molt eficient en la pol·linització dels fruiters. Aquestes abelles solitàries han millorat la pol·linització de les flors i la producció de fruit, especialment en el cas dels ametllers lleidatans.

Si voleu descarregar-vos la fitxa resum sobre l’ús d’Osmia cornuta per a la pol·linització de fruiters, podeu fer-ho en aquest enllaç:

http://www.creaf.cat/sites/default/files/projects/documents/fitxa_osmies_creaf.pdf

 

 

, , , , ,

Tècnic en comunicació al CREAF . Doctor en Biologia per la UAB (2004). Des de 2005 m'he dedicat a la divulgació científica en el terreny editorial, de la il·lustració i del vídeo.
Articles relacionats
Els drons revolucionaran la restauració ecològica de les explotacions mineres a cel obert
14 de juliol 2020Anna Ramon Revilla
Les observacions recollides per Mosquito Alert confirmen que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys
9 de juliol 2020Adriana Clivillé
,
El CREAF participa en un informe europeu per restaurar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics
9 de juliol 2020CREAF
L’Agència Europea del Medi Ambient destaca un treball de Lluís Brotons i Virgilio Hermoso sobre connexió d’àrees protegides amb infraestructures verdes
8 de juliol 2020Adriana Clivillé
L’escola Peramàs crea un mapa interactiu dels ocells de Mataró amb l’assessorament del CREAF
2 de juliol 2020Pau Guzmán

Follow CREAF on: