,

Vols guanyar una càmera amb 3G fotografiant éssers vius amb el mòbil per l’ iNaturalist?

15 de juliol 2014

El CREAF llança avui la primera edició de CLICKFauna iFlora, un concurs fotogràfic en què es premiaran les millors fotos preses des del mòbil que tinguin com a protagonistes animals, plantes, bolets i qualsevol altra forma de vida. El concurs girarà entorn del portal iNaturalist, de manera que les fotografies presentades al concurs es pujaran a aquesta plataforma com “observacions” (amb el seu coordenada i proposta de nom de l’espècie), perquè pugui ser utilitzada a posteriori pels científics que estudien la biodiversitat mundial.

Imatge del concurs

Imatge del concurs

Recentment el CREAF va presentar la traducció del portal iNaturalist l’espanyol, el gallec, l’euskera i el català, un projecte realitzat gràcies al gràcies al finançament de la FECYT. ”Ara volem promoure l’ús del portal iNaturalist a les zones on es parlen aquests idiomes, estimular la creativitat, l’ús de les aplicacions mòbils i la capacitat d’observació de la naturalesa”, comenta des del CREAF Bernat Claramunt, coordinador del concurs.

El concurs s’obre avui i estarà obert fins al 15 de setembre de 2014. Està destinat al públic general, i en especial als amants de la natura, excursionistes i naturalistes. El tema de les fotografies és la fauna i la flora del món i en la fotografia s’haurà de reconèixer bé una sola espècie. Un jurat format per científics i fotògrafs vinculats al CREAF atorgarà els següents tres premis:

  • Primer premi: una Samsung Galaxy Camera.
  • Segon premi: una subscripció anual a la revista Quercus.
  • Tercer premi: una subscripció anual a la revista Quercus.

“En la valoració de les fotografies tindrem en compte la composició, l’originalitat, les característiques tècniques, la singularitat de l’espècie i el nombre d’I like dins de l’observació al portal web iNaturalist”, comenta Abel Pau, fotògraf professional i membre del jurat.

La biodiversitat et necessita a tu … i al teu telèfon mòbil

iNaturalist, una plataforma online creada el 2008, permet registrar localitzacions d’espècies, compartir-les amb altres usuaris i fer que els científics o experts ajudin a identificar aquelles espècies desconegudes o dubtoses fent ús només d’un telèfon mòbil.

iNaturalist, a més, va més enllà d’això, i mitjançant una revisió exhaustiva i experta de les dades, nodreix d’informació dos grans portals científics sobre biodiversitat: l’Encyclopaedia of Life (EOL) i el Global Biodiversity Information Facility (GBIF). Així mateix, mostra la informació que aquests portals, i altres, tenen sobre les espècies. Així, els seus usuaris formen part d’un projecte d’abast internacional de ciència ciutadana.

Pàgina del concurs:

http://www.inaturalist.org/projects/clickfaunaiflora–2

Instrucciones (en castellà)

 

, , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Les alzines assedegades perden un 21% més de carboni per les arrels
19 de gener 2018Albert Naya i Díaz
Conflictes socials i desastres ambientals en novel•les, cançons i cinema
16 de gener 2018Jaume Terradas
EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya
11 de gener 2018Pau Guzmán
El CREAF busca històries personals que tinguin el bosc com a escenari
20 de desembre 2017Anna Ramon Revilla
,
En Sergio Osorio presenta la tesi i demostra que les normes de l’ecologia poden encara revisar-se
20 de desembre 2017Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: