Search

Water-ForCE, un full de ruta sobre els futurs serveis i missions de Copernicus vinculats amb l’aigua

Des del CREAF intervenim en la definició dels serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l'aigua de Copernicus. Imatge: Domini públic.
Des del CREAF intervenim en la definició dels serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l'aigua de Copernicus. Imatge: Domini públic.

Un grup d’especialistes d’aplicacions de teledetecció en el sector de l’aigua i dels àmbits de la recerca, l’enginyeria i la presa de decisions polítiques defineixen els serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus, el programa d’observació de la terra de la Unió Europea i l’Agència Espacial Europea. Aquest és l’eix principal del projecte europeu de recerca Water-ForCE. Des del CREAF el principal l’investigador implicat és Lluís Pesquer, així com els investigadors Ester Prat, Cristina Domingo i Joan Masó, tots ells membres també del grup de recerca GRUMETS.

Water-ForCE analitza els serveis de Copernicus (terra, atmosfera, medi marí, canvi climàtic, seguretat i emergències) i integra la contribució de les xarxes Copernicus Academy i Copernicus Relay, de l’Agència Espacial Europea i d’institucions internacionals, així com d’organitzacions de recerca públiques i privades.

El propòsit de Water-ForCE consisteix en proporcionar els següents resultats:

  • Un full de ruta per a les futures missions de Copernicus relacionades amb l’aigua, que defineixi quina és la manera més eficient de seguir-les impulsant, tenint en compte els diversos serveis existents vinculats amb l’aigua.
  • Una sèrie de requeriments tècnics per a les futures missions de Copernicus aplicades a l’aigua continental i costanera. Per exemple, la configuració espectral del sensor a bord del futur Sentinel-2E i posteriors o les capacitats del sensor hiperspectral CHIME i posteriors.
  • Una cartera de serveis ampliada, que contingui productes biogeoquímics d’abast superior i una millora del rendiment dels productes actuals.
  • Una cooperació més estreta entre les comunitats de teledetecció, in situ i de modelització, per tal de construir una xarxa òptima que proporcioni la informació necessària en aigües continentals i costaneres a persones amb responsabilitat política, de planificació, gestió, recerca i al públic en general.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L’alumnat dels FenoCentres ha aportat gairebé 1.400 observacions de plantes i animals a l’observatori ciutadà RitmeNatura. Autor: Pau Guzmán
Notícies
Gerard Gaya

Neix la xarxa de FenoCentres de l’observatori ciutadà RitmeNatura amb 18 escoles i instituts

Més de 500 alumnes de la província de Barcelona han observat 1.350 canvis en el calendari natural de 289 espècies diferents de plantes i animals gràcies a l’observatori ciutadà Ritme Natura. Aquestes dades ciutadanes es combinaran amb dades de satèl·lit i permetran crear FenoTwin, un mapa on es veurà en temps real com canvia la natura al llarg de l’any. Es presentarà, juntament amb la primera generació de la xarxa de FenoCentres, el 15 de juny.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia