,

Water-ForCE, un full de ruta sobre els futurs serveis i missions de Copernicus vinculats amb l’aigua

9 de febrer 2021

Un grup d’especialistes d’aplicacions de teledetecció en el sector de l’aigua i dels àmbits de la recerca, l’enginyeria i la presa de decisions polítiques defineixen els serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus, el programa d’observació de la terra de la Unió Europea i l’Agència Espacial Europea. Aquest és l’eix principal del projecte europeu de recerca Water-ForCE. Des del CREAF el principal l’investigador implicat és Lluís Pesquer, així com els investigadors Ester Prat, Cristina Domingo i Joan Masó, tots ells membres també del grup de recerca GRUMETS.

Water-ForCE,

Des del CREAF intervenim en la definició dels serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus. Imatge: Domini públic.

Water-ForCE analitza els serveis de Copernicus (terra, atmosfera, medi marí, canvi climàtic, seguretat i emergències) i integra la contribució de les xarxes Copernicus Academy i Copernicus Relay, de l’Agència Espacial Europea i d’institucions internacionals, així com d’organitzacions de recerca públiques i privades.

El propòsit de Water-ForCE consisteix en proporcionar els següents resultats:

  • Un full de ruta per a les futures missions de Copernicus relacionades amb l’aigua, que defineixi quina és la manera més eficient de seguir-les impulsant, tenint en compte els diversos serveis existents vinculats amb l’aigua.
  • Una sèrie de requeriments tècnics per a les futures missions de Copernicus aplicades a l’aigua continental i costanera. Per exemple, la configuració espectral del sensor a bord del futur Sentinel-2E i posteriors o les capacitats del sensor hiperspectral CHIME i posteriors.
  • Una cartera de serveis ampliada, que contingui productes biogeoquímics d’abast superior i una millora del rendiment dels productes actuals.
  • Una cooperació més estreta entre les comunitats de teledetecció, in situ i de modelització, per tal de construir una xarxa òptima que proporcioni la informació necessària en aigües continentals i costaneres a persones amb responsabilitat política, de planificació, gestió, recerca i al públic en general.

, , , , , , , , , ,

Periodista amb interès en la comunicació i el màrqueting digital, fils conductors de la meva experiència en estratègies de comunicació corporativa, creació de continguts, gestió de xarxes socials i campanyes, gabinet de premsa, formació de portaveu, comunicació de crisi i reputació i marca. M'he involucrat en iniciatives de divulgació sobre el medi natural, les energies renovables, la tecnologia, el territori i la seva gestió amb criteris ambientals per a empreses, univeristats, administració pública i consultoria.
Articles relacionats
Els resultats essencials de la COP26
10 de novembre 2021CREAF
Disponible el nou Laboratori Forestal Català
8 de novembre 2021CREAF
Les mesures d’adaptació que es prenen arreu del món no redueixen el risc que comporta el canvi climàtic per a la humanitat
5 de novembre 2021Anna Ramon Revilla
Els colors de tardor s’han fet esperar
4 de novembre 2021Gerard Gaya
El CREAF et convida a experimentar amb la natura dintre i fora de l’aula
4 de novembre 2021Florencia Florido

Follow CREAF on: