Ecologia i TIC

Notícies

La opinió dels usuaris de GEOSS és important: una idea nascuda del projecte GeoViQua guanya la primera edició del premi MYGEOSS

30 de juny 2015Anna Ramon Revilla

El projecte europeu MYGEOSS ha guardonat una idea innovadora que vol crear una aplicació per recollir el feedback dels usuaris de GEOSS. La idea, batejada amb el nom de MYGEOSS Feedback App va ser presentada per les empreses 52North i S&T Corp a la Primera edició d’aplicacions innovadores del projecte MYGEOOS. L’aplicació forma part dels resultats del projecte europeu GeoViQua que va liderar el CREAF entre 2012 i 2013. 

Notícies

Les “InstaVentades” del desembre de 2014

7 de maig 2015Marina Torres Gibert

El passat desembre de 2014 el CREAF va fer una crida als ciutadans per tal de compartir les imatges de totes les destrosses forestals que va causar el temporal de vent, el qual va afectar en major gravetat la zona del Vallès. La iniciativa va ser proposada per l'equip de DeBosCat, una xarxa col·laborativa en la qual els Agents Rurals i els tècnics del Departament d’Agricultura treballen plegats obtenint dades de camp sobre l'estat dels boscos de Catalunya. El resultat de la participació ciutadana ja es pot consultar a una plataforma virtual que agrupa imatges de la xarxa Instagram. 

Notícies

iNaturalitza’t amb el nou mapa

6 de maig 2015Marina Torres Gibert

Un equip del CREAF dirigit per Bernat Claramunt ha estat l'encarregat de dissenyar els mapes interactius de la plataforma iNaturalist. Aquesta millora ofereix més precisió i comoditat a l'hora de consultar les dades de biodiversitat observades pels usuaris. El software dels mapes ha estat programat per Agustí Escobar, tècnic del CREAF, i els desenvolupadors oficials l’han integrat a la plataforma.

Notícies

Neix l’App “Eth Holet”, un follet que et descobreix l’ecologia de la Vall d’Aran mentre fas senderisme

22 de desembre 2014Anna Ramon Revilla

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran, el CREAF i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC han presentat avui una aplicació mòbil que permet seguir itineraris de natura guiats per GPS.

Notícies

Vols guanyar una càmera amb 3G fotografiant éssers vius amb el mòbil per l’ iNaturalist?

15 de juliol 2014CREAF

El CREAF llança avui la primera edició de CLICKFauna iFlora, un concurs fotogràfic en què es premiaran les millors fotos preses des del mòbil que tinguin com a protagonistes animals, plantes, bolets i qualsevol altra forma de vida. El concurs girarà entorn del portal iNaturalist, de manera que les fotografies presentades al concurs es pujaran a aquesta plataforma com "observacions" (amb el seu coordenada i proposta de nom de l'espècie), perquè pugui ser utilitzada a posteriori pels científics que estudien la biodiversitat mundial.

Follow CREAF on: