Els apunts d'en Jaume Terradas

Coneixement

Reflexions sobre la selecció de grup

4 d'abril 2017Jaume Terradas

Darwin introduí la idea que la selecció podria no actuar només a nivell dels individus sinó també a altres nivells. Era una extensió lògica de la seva teoria. 

Coneixement

Carlos Herrera, premi Haeckel; Joan Martínez Alier, premi Leontief

7 de març 2017Jaume Terradas

El comentari d’aquest mes el vull dedicar a dues grandíssimes personalitats de l’ecologia i l’economia ecològica, un andalús i un català. Tots dos són ben coneguts per molts membres del CREAF, però els premis són un bon motiu per recordar les seves  trajectòries.

Coneixement

Un metabolisme perillós: remeis de futur contra l’augment del CO2?

8 de febrer 2017Jaume Terradas

La geoenginyeria és una de les esperances per a intentar frenar i reduir els nivells de CO2 de l'atmosfera. Les innovacions tecnològiques han d'ajudar a trobar una solució al problema.

Coneixement

Cap a una teoria general de l’evolució

10 de gener 2017Jaume Terradas

Ens acostem al moment en el qual el neodarwinisme quedarà superat, i ja hi ha la necessitat d'un canvi de paradigma que reformuli i completi la Teoria de l'Evolució.

Coneixement

Verum ipsum factum

9 de desembre 2016Jaume Terradas

Tenim la necessitat d'entendre el funcionament de les coses, de saber com muntar-les i desmuntar-les. Però hem arribat a un punt de tanta especialització i mecanització que massa sovint se'ns escapa com funciona tot plegat i, sobretot, si serem capaços d'arreglar allò que hem trencat.

Follow CREAF on: