En globus sobre la geoinformació

Coneixement

Les polítiques de dades obertes en temps de la Covid-19

28 de juliol 2020Joan Masó

La pandèmia de la Covid-19 ens ha arribat en un moment en què les administracions estaven ja raonablement convençudes de la necessitat d’exposar les seves dades en portals de dades obertes. Aquestes necessitat és un fenomen relativament nou i es justifica per motius tècnics, però també estratègics i econòmics.

Coneixement

Desafiaments actuals europeus per a una contribució global a l’observació de la Terra: La nova iniciativa regional d’EuroGEOSS

10 de gener 2018Joan Masó

Els productes europeus derivats de dades de satèl·lit i les mesures in situ descriuen l'estat i l'evolució temporal del planeta. Combinats amb altres, ajudaran a comprendre com les activitats humanes estan contribuint al canvi global. Una contribució europea millor organitzada tindrà una influència encara més gran en la presa de decisions informades.

Coneixement

Sabies que la teledetecció és útil per a fer seguiment dels serveis ecosistèmics?

1 d'abril 2016CREAF

El projecte finançat ECOPOTENTIAL H2020 EU es posa online! Aquest gran projecte europeu finançat per H2020 centra la seva activitat en un conjunt d'àrees protegides reconegudes internacionalment. El projecte posa en comú Observacions de la Terra obtingudes per teledetecció, mesures de camp, anàlisi de dades i projeccions de les condicions i serveis dels ecosistemes actuals i futurs.

Coneixement

El Sentinel 2 immortalitza cotxes i avions tricolors des de l’espai

19 d'octubre 2015Joan Masó

El nou satèl·lit té una resolució de 10 metres i és capaç de captar elements que mai s’havien vist des de l’espai amb satèl·lits del mateix tipus. En elements que es mouen, la informació dels tres píxels que conformen les imatges de color es veu separada i aquests objectes salten a la vista encara que siguin més petits que un sol píxel. Aquesta nova característica podria permetre obrir noves vies de recerca en el camp de la mobilitat o del transport per carretera.

Follow CREAF on: