Acte Acadèmic Premi Ramon Margalef 2012

Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef

Us convidem a assistir a l’acte acadèmic que es celebrarà el proper 31 d’octubre a l’Aula Magna de la UB. L’acte contempla un Scientific Forum titulat “Biological invasions: an environmental problem and a challenge for eco-evolutionary issues” amb el premiat d’enguany Dr. Daniel Simberloff i una taula rodona amb l’investigador del CREAF Daniel Sol. 

Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef 2012

SCIENTIFIC FORUM

 Biological invasions: an environmental problem and a challenge for eco-evolutionary issues

Acte en motiu del Premi Internacional d’Ecologia Ramon Margalef, 2012

 31 Octubre  2012

 Aula Magna dela Facultatde Biologia, Universitat de Barcelona

 

Invitació a l’acte

10.00 h Institutional Welcome

Rector Magnífic dela Universitatde Barcelona, Prof. Dr. Dídac Ramírez

10.15h Main Conference

“Biological invasions: Much progress, plus several controversies”

Prof. Dr. Daniel Simberloff (University of Tennessee ,USA)

Awarded Ramon Margalef Prize in Ecology, 2012

Dr. Daniel Simberloff
Dr. Daniel Simberloff

11.10h Coffee Break

 11.30h Round Table with Prof. Dr. D. Simberloff and Guest Speakers:

  • Dr. Emili García-Berthou (Professor of Ecology;University of Girona. Expert in Biological Invasions).
  • Dr. Meike Köhler (ICREA-Research Professor; Catalan Institute of Paleontology. Expert in Evolutionary Biology in islands).
  • Dr. Daniel Sol, Researcher of CREAF-CSIC,Barcelona. Expert in Evolutionary and Behaviour Ecology.
  • Dr. Salvador Pueyo. Researcher of Catalan Institute of Climate Sciences, IC3,Barcelona. Expert in Mathematical Ecology

12.30h General Discussion

Chairman: Dr. Joan Pretus (Professor of Evolutionary Ecology;UniversityofBarcelona, Ecology Department)

13.30h Closure

 

A la tarda de 16h a 18h hi haurà una trobada “Meeting with postdoc students” (interessats contactar amb Santi Sabaté santi.sabate@ub.edu)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

L’Octavi Borruel (Ajuntament de Barcelona) i la Yolanda Melero (CREAF i UB) recollint el premi finalista de la FEMP en reconeixement de l’uBMS. Foto: FEMP.
Notícies
Pau Guzmán

L’Ajuntament de Barcelona rep el premi finalista de Fauna per impulsar l’Observatori de papallones uBMS en el IV Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat

El guardó ha estat recollit per la responsable de l’uBMS, la investigador adscrita al CREAF Yolanda Melero, i pel tècnic del programa de biodiversitat de l’ajuntament de Barcelona, l’Octavi Borruel, en l’acte de lliurament dels premis que organitza la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP)

Cotorreta de pit gris a la ciutat de Barcelona. Imatge: Vicente Zambrano.
Notícies
Anna Ramon

Portar una vida urbanita, el secret de les cotorres invasores per expandir-se i establir-se per la Península Ibèrica

Un article publicat recentment liderat per la investigadora del CREAF Laura Cardador demostra que els hàbitats humans, les nostres ciutats i les connexions o infraestructures viàries, han estat un trampolí que han permès que la cotorreta de pit gris i la cotorra de Kramer colonitzessin la Península i que s’hi hagin establert de forma permanent.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia