Search

Acte Acadèmic Premi Ramon Margalef 2013

Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef

Us convidem a assistir a l’acte acadèmic que es celebrarà el proper 23 d’octubre a l’Aula Magna de la Facultat de Biologia (UB). L’acte contempla un Scientific Forum titulat “To what extent does the ocean’s smallest species influence the earth’s climate system amb el premiat d’enguany Professora Sallie W. Chisholm (Massachusetts  Institute of Technology,USA), que impartirà la ponència “Ocean microbes, climate, and geoengineering”.

Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef

L’acte també comptarà amb la participació del Dr. Carles Pedros-Alió (Professor-Investigador del CSIC-ICM, i expert en ecologia microbiana), de la Dra. Isabel Cacho (Professora del departament d’Estratigrafia, Paleontologia i Geociències Marines de la UB i experta en paleoclima i oceanografia) i del Dr. Rafel Simó (Investigador del Institut de Ciències del Mar-CSIC, i expert en biogeoquímica marina).

La moderadora de l’acte serà la Dra. Montserrat Vidal (professora del Departament d’Ecologia UB i experta en oceanografia biològica).

Donarà la benvinguda el Magnífic Rector de la Universitat de Barcelona, Prof. Dr. Dídac Ramírez.

Sallie W. Chisholm
Sallie W. Chisholm

La  Dra. Sallie W. Chisholm (Massachusetts  Institute of Technology,USA) ha fet contribucions molt notables en el coneixement de l’ecologia , y concretament sobre determinats aspectes de la oceanografia biològica i ecologia marina fent aportacions cabdals des de la genòmica fins a l’ecologia global. Va ser la primera en posar de manifest  l’existència de microorganismes fotosintètics, els quals explicarien bona part de la producció primària dels oceans. La guardonada és autora de més de 200 articles científics  d’elevat impacte.  Ha estat una persona molt compromesa, fent aportacions brillants en el camp de la divulgació científica sobre aspectes relacionats en la presa de decisions en gestió marina, demostrant els efectes negatius que suposaria la fertilització dels oceans amb ferro , accions encaminades a pal·liar els efectes del canvi climàtic causat pels  nivells de CO2 atmosfèric, argumentant que aquesta praxis podria alterar significativament les xarxes tròfiques marines i els cicles biogeoquímics a nivell global.

 

PROGRAMA

Acte acadèmic amb motiu del Premi Internacional d’Ecologia Ramon Margalef 2013
10.00 h Institutional Welcome
Prof. Dr. Dídac Ramírez, Rector Magnífic de la Universitat de Barcelona.

10.25h Main Conference: “Ocean microbes, climate, and geoengineering” 

Prof. Dr. Sallie Chisholm (Massachusetts Institute of Technology, USA), Awarded Ramon Margalef Prize in Ecology, 2013.

11.15h Pause

11.45h Round Table with Prof. Dr. S. Chisholm and Guest Speakers:

  • Dr. Carles Pedrós-Alió (Research Professor; CSIC-ICM). Expert in Microbial Ecology.
  • Dra. Isabel Cacho (Senior Lecturer of Geology; UB). Expertise in Oceanography and past-climate variability.
  • Dr. Rafel Simó (Scientific Researcher; CSIC-ICM). Expert in Marine Biogeochemistry.
  • Chairman: Dra. Montserrat Vidal (Professor of Biological Oceanography; University of Barcelona, Ecology Department)

12.45h General Discussion

13.45h Closure

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L’Octavi Borruel (Ajuntament de Barcelona) i la Yolanda Melero (CREAF i UB) recollint el premi finalista de la FEMP en reconeixement de l’uBMS. Foto: FEMP.
Notícies
Pau Guzmán

L’Ajuntament de Barcelona rep el premi finalista de Fauna per impulsar l’Observatori de papallones uBMS en el IV Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat

El guardó ha estat recollit per la responsable de l’uBMS, la investigador adscrita al CREAF Yolanda Melero, i pel tècnic del programa de biodiversitat de l’ajuntament de Barcelona, l’Octavi Borruel, en l’acte de lliurament dels premis que organitza la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP)

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Edward O. Wilson (1929–2021), Red Hills, Alabama, 2010. Fotografia de Beth Maynor Young.
Notícies
CREAF

En record d’Edward O. Wilson

Les investigadores del CREAF Olga Boet, Angham Daiyoub, Oriol Lapiedra i Daniel Sol recorden el gran llegat del biòleg i entomòleg Edward Osborne Wilson, font d’inspiració pel nostre àmbit d’estudi.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia