CONSERVAR APROVECHANDO “Com integrar el canvi global en la gestió dels boscos espanyols”

Conservar aprofitant
Conservar aprofitant

Un cop finalitzat el projecte MONTES els experts i científics han volgut anar més enllà de la ineludible investigació i han revisat i reformulat diferents opcions de gestió forestal per adaptar els boscos a aquests canvis de dimensió global. El resultat ha estat un conjunt de propostes de gestió que es presenten ara dins del llibre “Conservar Aprovechando: cómo integrar el cambio global en la gestión de los montes españoles”.

Conservar aprofitant
Conservar aprofitant

Durant cinc anys el CREAF juntament amb altres tretze institucions ha liderat un macroprojecte de recerca en els  ecosistemes mediterranis anomenat MONTES . L’objectiu del projecte: entendre com els canvis del clima, de la composició atmosfèrica, de l’ús del sòl i del règim d’incendis, estan afectant la muntanya mediterrània.

Durant el projecte els experts i científics han volgut anar més enllà de la ineludible investigació i han revisat i reformulat diferents opcions de gestió forestal per adaptar els boscos a aquests canvis de dimensió global.

El llibre “Conservar Aprovechando: cómo integrar el cambio global en la gestión de los montes españoles “ és un dels resultats del projecte MONTES i aglutina un conjunt de propostes de gestió forestal.

Aquest document pretén ser una eina útil per integrar l’efecte del canvi global dins de la gestió dels nostres boscos, tenint en compte que aquests han de ser gestionats tant per la seva conservació com per al seu aprofitament. Està estructurat en cinc blocs diferents que descriuen les amenaces del canvi global sobre els béns i serveis dels boscos espanyols i presenta setze casos d’estudi. Amb l’acte es pretén donar a conèixer aquest llibre i, per tant, que sigui realment utilitzat i llegit pels tècnics, propietaris i gestors forestals.

Presentació BARCELONA

CONSULTA EL PROGRAMA DEFINITIU

29 de novembre de 2013

 

LLOC:

Sala Pere i Joan Coromines
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del Carme 47

ORGANITZA:

MONTES

CREAF

COL·LABOREN:

Ministerio de Economía y Competitividad

Societat Catalana de Biologia

Presentación MADRID

CONSULTA EL PROGRAMA DEFINITIVO

9 de diciembre de 2013

LUGAR:

Salon de actos del ICA (Instituto de Ciencias Agrarias, antiguo CCMA)

C/ Serrano 115, Madrid

ORGANIZA:

MONTES

CREAF

CSIC

COLABORAN:

Ministerio de Economía y Competitividad

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia