Search

Dels boscos de Catalunya a l’espai: Ciència de la NASA a Catalunya

Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès
Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

En Shawn C. Kefauver, estudiant de doctorat del CREAF amb una beca de la NASA, explicarà la recerca en bioindicadors i ozó que està duent a terme aquí a Catalunya i a altres llocs del món.

Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès
La xerrada tindrà llloc a l’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès

RESUM:

Concretament explicarà com ell i el seu equip estan utilitzant les eines de SIG i Teledetecció a  Meranges i Guils de Cerdanya per mesurar l’estrès que l’ozó provoca als boscos de pi negre, Pinus uncinata, de Catalunya. En paral·lel donarà a conèixer estudis semblants que han dut a terme amb sensors aerotransportats i satèl·lits de la NASA als Parcs Nacionals de Yosemite i Kings Canyon a Califòrnia.  A Califòrnia, les especies bioindicadores són els pins grocs, Pinus ponderosa i Pinus Jeffreyi, que també són molt sensibles a l’ozó atmosfèric com passa amb el pi negre a Catalunya.

LLOC:

Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès. Entrada lliure.

DATA i HORA:

4 de juny a les 18h

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia