Search

El balanç de carboni dels arbres: és suficient per a predir-ne el creixement i la mortalitat?

La majoria de models mecanístics per estimar el creixement dels arbres es basen en el balanç del carboni: els arbres creixen quan la diferència entre el C assimilat i les despeses per respiració són positives i deixen de crèixer quan no ho són.

En aquesta xerrada es qüestiona si aquest model és suficient i es proposen alguns aspectes de la fisiologia dels arbres que ens cal conèixer mes bé per a poder predir-ne amb confiança la seva resposta al canvi climàtic.

 

 

Seminaris CREAF

Qui

Anna Sala,  Division of Biological Sciences. The University of Montana. Missoula, Montana.

Quan

El proper 28 de febrer a les 15:00

On

Sala Polivalent  de la UAB Biociències (Edifici C, Universitat Autònoma de Barcelona 08193 BELLATERRA (Barcelona)

Contacte

a.ramon@creaf.uab.cat

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Angham Daiyoub, enginyera forestal i investigadora doctoral. Imatge: Angham Daiyoub.
Notícies
Adriana Clivillé

La guerra de Síria ha aniquilat el 19% dels boscos del país, equivalent a tota l’àrea metropolitana de Barcelona

El crític resultat de la guerra que viu Síria des del 2011 és la destrucció sostinguda de massa forestal, sobretot a la serralada nord-est i al voltant de Damasc –la capital ubicada al sud del país–, amb conseqüències ambientals i humanitàries a llarg termini. La investigadora predoctoral del CREAF Angham Daiyoub és primera autora de l’article científic que ho analitza.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia