El CREAF col·labora a la jornada “L’Empordà rebrota (cicle de caminades sobre territori cremat)”

Detall del programa
Detall del programa

Per conscienciar-nos, per valorar i per aprendre, amb una actitud constructiva, l’Associació Balmes Blancs ha dissenyat un cicle de xerrades-excursions a l’Alt Empordà. Dos diumenges i un dissabte, tres indrets, tres temàtiques sota un únic objectiu, el d’endur-se una experiència i uns coneixements sobre el foc, el bosc i la vida.

Detall del programa

 

Organitza

Associació Balmes Blancs

Dates

11, 18 i 24 de novembre

11 de novembre: Foc, incendis i paisatge (visió dels tècnics de forest) amb Eduard Plana, Cap de l’Àrea d’Incendis Forestals i Territori del CTFC (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya).

18 de novembre: Regeneració dels boscos cremats (visió dels ecòlegs) amb Sandra Saura, investigadora del CREAF  i Albert Burgas, biòleg especialista en fauna

24 de novembre: Treballar en un foc forestal (visió dels bombers) amb Albert Besalú, ambientòleg especilitzat en incendis forestals i Samuel Colomer, Bomber de Llançà

L’Empordà rebrota (cicle de caminades sobre territori cremat)

Després dels incendis més importants dels últims anys a Catalunya, una part de l’Empordà ens deixa un testimoni cru i evident de com queda el territori arrasat pel foc. La comarca deixa de sortir a la televisió mentre el bosc alterat per la violència de les flames reempren el camí de la vida.

Ara és el moment per visitar, sentir, trepitjar el sòl i percebre l'abast de l'esdeveniment.
Per conscienciar-nos, per valorar i per aprendre, amb una actitud constructiva, hem dissenyat un cicle de xerrades-excursions a l’Alt Empordà. Dos diumenges i un dissabte, tres indrets, tres temàtiques sota un únic objectiu, el d’endur-nos una experiència i uns coneixements sobre el foc, el bosc i la vida.

Tot això sota la mirada de tres punts de vista diferents: el dels tècnics de forest, des d’una vessant de l’explotació, aprofitament i gestió; el dels ecòlegs, amb una visió ecosistèmica del bosc; i el dels bombers, amb una visió més encarada a garantir i proporcionar seguretat a la població.

Informació pràctica de les jornades:

  • Són independents entre elles. Pots apuntar-te a la/les que vulguis.
  • Cadascuna gira entorn una temàtica diferent relacionada amb els incendis.
  • El preu de cadascuna és de 18 euros. (Més 2 euros  d’assegurança els no federats).
  • El número de places de cada jornada és de 25 i s’assignaran per estricte ordre d’inscripció.
  • Són de caire pràctic i participatiu. Les explicacions es donaran in-situ sobre el terreny.
  • Les caminades són d’uns 8 km sense desnivells significatius. Aptes per a tots els públics.
  • En cada cas, es proposarà un restaurant de la zona on dinar i continuar amb els dubtes, debats etc. que hagin sorgit.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia