El CREAF et convida a experimentar amb la natura dintre i fora de l’aula

Nen petit tenint cura d'un hort (Font: Filip Urban a Unsplash)
Nen petit tenint cura d'un hort (Font: Filip Urban a Unsplash)

A un webinar per a docents d’educació infantil, primària i primer cicle de l’ESO, el CREAF, l’Ajuntament de Barcelona i BOS+ presentaran tres iniciatives innovadores que volen reconnectar els nens i les nenes amb la naturalesa des de l’escola.

El dijous 18 de novembre a les 17:30 h CEST, se celebrarà el seminari “Naturalitzem la infància des de l’escola”. En aquest acte en línia i gratuït, el CREAF, l’Ajuntament de Barcelona i BOS+ donaran eines i idees pràctiques per ajudar als mestres a preparar als petits urbanites per ser veritables conservadors de natura i formar part de la transformació mediambiental i social de les ciutats.

Des del CREAF, s’inaugurarà “Green4Children”, un laboratori de cocreació per entendre, aprendre i experimentar la natura urbana. Aquest projecte aspira a fer servir les solucions basades en la natura (NBS, per les seves sigles en anglès) per conservar i millorar la biodiversitat i la naturalesa urbanes i situar a la infància com a nucli generador de ciutats sanes, sostenibles, inclusives i resilients. El laboratori està finançat parcialment pel projecte institucional del CREAF del segell Severo Ochoa, que té un focus en el desenvolupament sostenible de les ciutats.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona explicarà com està canviant el paisatge de la ciutat amb el programa “Transformem els patis” del Pla de Joc. Cada any, 12 escoles reconverteixen els seus patis en espais verds de coeducació i esbarjo, omplint-los de natura i d’elements estimulants per obrir-los al benestar col·lectiu dels infants i de tota la comunitat que els envolta.

En acabar, l’organització flamenca BOS+ convidarà als assistents a conèixer el paquet educatiu “City of trees”. Aquestes set lliçons, gratuïtes i disponibles en anglès i català, s’han creat dins el projecte sino-europeu “Clearing House” per inspirar als docents a treballar sobre boscos urbans dintre i fora de l’aula i engrescar als seus alumnes a reverdir el futur de les seves ciutats.

Les presentacions es faran en català, llevat de “City of Trees”, que serà en anglès, però amb resum final i torn de preguntes en català. L’assistència al webinar és gratuïta amb inscripció prèvia. Per més informació consulteu aquest enllaç.

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Imagen del 14 de junio captada por Copernicus. Se observa en una escala de colores cálidos las temperaturas de la superficie del suelo (Land Surface Temperatre, LST). Los colors más oscuros corresponden a más temperatura en ºC.
Coneixement
Veronica Couto Antelo

Sense els arbres no hi ha ciutats del futur

Les imatges del programa d’observació satèl·lit Copernicus que es van publicar fa uns dies són esfereïdores. Hi podem veure com la temperatura de la superfície

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia