Search

El CREAF finalitza el projecte GEOVIQUA dins de la Cimera Ministerial del GEO 2014

Etiqueta proposada per Geoviqua que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.
Etiqueta proposada per Geoviqua que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.

Continuen els preparatius per al GEO-X Plenària i per la Cimera Ministerial del GEO 2014 que es celebrarà entre el 12 i el 17 de gener a Ginebra, Suïssa. Els membres del projecte GeoViQua, coordinat pel CREAF, formen part de la delegació que la Comisió Europea ha organitzat per participar en aquest esdeveniment.

Etiqueta proposada per Geoviqua  que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.
Etiqueta proposada per Geoviqua que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.

El principal objectiu de la Cimera Ministerial del GEO 2014 serà la d’aprovar un nou mandat per al GEO fins al 2025 i aprovar una sèrie de recomanacions d’alt nivell – en una declaració ministerial – que guiarà el desenvolupament d’un pla d’implementació detallat.

El dimarts 14 de gener de les 9 a les 11h, GeoViQua realitzarà un tutorial titulat: “Tutorial sobre models de qualitat i eines per a la infraestructura comuna del GEOSS” on es presentaran i es provaran els principals desenvolupaments del projecte GeoViQua:

  1. Una nova interfície per proveir opinions dels usuaris sobre les dades usades i revisions dels experts
  2. Sistemes de comparació de metadades
  3. Noves maneres d’expressar, codificar i visualitzar la qualitat sobre les dades
  4. Noves maneres de cercar la informació rellevant a partir de la informació sobre la qualitat de les dades.
El GEO-X Plenària tindrà lloc el dimecres 15 i el dijous 16, mentre que la Cimera Ministerial tindrà lloc el divendres 17 de gener.

També es presentaran els resultats del projecte a l’espai de xerrades que la comissió ha preparat dins de l’exposició.  La Comissió Europea també ha volgut que el GeoViQua celebrés la seva reunió interna, l’activitat que clausura el projecte, dins del Centre Internacional de Conferències. Així mateix, GeoViQua ha reservat un espai a l’exposició per tal de presentar, durant tota la setmana, la idea d’una etiqueta que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS. De fet, s’han previst més de 30 reunions paral·leles de diumenge a dijous, i s’ha reservat un espai al Centre Internacional de Conferències per a més de 20 expositors.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

"La teledetecció és l'astronomia a l'inrevés: orienta una òptica de gran augment cap a la Terra per observar-la de manera exhaustiva". Imatge: Joan Masó
Notícies
Adriana Clivillé

Joan Masó contra la Torre de Babel digital

Joan Masó és un físic especialitzat en informació espacial i programació, que s’ha implicat activament en fites com ara el programari de cartografia digital MiraMon

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia