El CREAF presenta el projecte ACCUA al Workshop “Landscape and Climate Change”

Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència
Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència

El passat dimarts 10 de juliol, la Diana Pascual i l’Eduard Pla, van participar com a ponents al Workshop “Landscape and Climate Change” que s’està duent a terme aquests dies a la ciutat d’Olot. Aquest workshop  s’inscriu en el marc de l’European Master of Planning and Policies for the city, the environment and the landscape.

Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència
Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència


La ponència dels dos investigadors del CREAF es centrava en els resultats del projecte ACCUA a la conca del Fluvià, justament les unitats de paisatge proposades com a cas d’estudi en el mateix workshop. Uns 40 alumnes de diferents universitats europees participants al workshop van poder escoltar la història del projecte, la metodologia seguida i els principals resultats amb les mesures d’adaptació recomanades. La ponència anava en sintonia amb un dels objectius del curs, organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la Universitat de Girona: treballar, de forma teòrica i aplicada, la relació entre els catàlegs del paisatge i el canvi climàtic per afrontar els reptes de l’adaptació.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia