Search

El CREAF presenta el projecte ACCUA al Workshop “Landscape and Climate Change”

Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència
Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència

El passat dimarts 10 de juliol, la Diana Pascual i l’Eduard Pla, van participar com a ponents al Workshop “Landscape and Climate Change” que s’està duent a terme aquests dies a la ciutat d’Olot. Aquest workshop  s’inscriu en el marc de l’European Master of Planning and Policies for the city, the environment and the landscape.

Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència
Diana Pascual i Eduard Pla en un moment de la conferència


La ponència dels dos investigadors del CREAF es centrava en els resultats del projecte ACCUA a la conca del Fluvià, justament les unitats de paisatge proposades com a cas d’estudi en el mateix workshop. Uns 40 alumnes de diferents universitats europees participants al workshop van poder escoltar la història del projecte, la metodologia seguida i els principals resultats amb les mesures d’adaptació recomanades. La ponència anava en sintonia amb un dels objectius del curs, organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la Universitat de Girona: treballar, de forma teòrica i aplicada, la relació entre els catàlegs del paisatge i el canvi climàtic per afrontar els reptes de l’adaptació.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia